logo-h2

Nyhetsbrev Mars 2020

Nyhetsbrev Mars 2020 Helpforchildren.se

    Nyhetsbrev Mars 2020

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
Corona tvingar Living Hope att stänga skola och barnhem
Det har inte undgått något Coronas påverkan på världen. Hur går det då för barnen på barnhemmet i Indien i dessa tider? Normalt är mars månaden då barnen har examensprov inför sommarlovet. Man behöver klara dessa för att kunna fortsätta upp till nästa årskurs. Därför jobbar de mycket intensivt att förbereda barnen inför dessa tester. I år skulle de ske 16-23 mars, för att den 10 april få återkoppling på om de klarat testerna. Den 20 april skulle sedan sommarlovet börja enligt plan. I veckan kom dock besked att både skola och barnhem skulle stängas helt. Barnen blev därför hemskickade för ett tidigt sommarlov. I nuläget är planen att nästa läsår börjar i skiftet maj-juni. Då startas även en ny årskurs 7 upp i deras egna Anton Public school. Mer om det i kommande nyhetsbrev.
 
Fortsätt att vara med och stöd oss varje månad. Hyra för lokaler och löner till anställda är kvar även om barnen åkt tidigare än planerat. Fram till skolstarten pågår också tillbyggnad på tjejernas lokaler ( se nedan) samt anpassning av lokaler till den nya årskurs sju.

Julklappar köpta – fler madrasser och nya stolar

I förra nyhetsbrevet berättade vi om resultatet av julkampanjen 2019.  Nu har vi fått fler bilder. Dels har man köpt fler madrasser till de pojkarna (till julafton köptes för flickorna).  De har även köpt 80 nya stolar till deras matutrymme. För mycket till matsal har de inte. Är en hårdtrampad jordyta under ett antal plåtskivor och ett uppsatt nät för att skydda barnen från nedfallande kokosnötter. Att lära barnen att kunna sitta och äta vid bord är en viktig del för att förbereda dem för livet.

Tack till alla ni som varit med och gett.

Några av barnen framför stolar som vi samlade in pengar till i julkampanjen. 
Det är precis så vi vill att Helpforchilden.se fungerar. Ett specifikt behov. Tillsammans är vi med och gör det möjligt genom att vi alla ger, var och en efter sin förmåga och vilja. Sedan förs pengarna över och vi får tillbaka en bild som visar skillnaden. Direkt hjälp. Inga mellanhänder, ingen administration. 
 

Flera av barnen vinnare i skoltävling

En sak som gör Dhiraj, ansvarig för barnhemmet, otroligt stolt är när barnen får möjligheten att vara med i olika arrangemang med andra skolor. Barnen som kommer från föräldrar som är analfabeter, får vara med och mäta sig med barn från privatskolor med helt andra förutsättningar i livet. Att det dessutom ofta går bra för barnen gör det hela inte mindre fantastiskt. Dhiraj skriver så här på sitt Facebook konto:  

Last week our Anton kids were invited for a sports and cultural event with 800 Children, 30 schools participated and out of which our school kids won 3rd place for Dance competition, 1st place for running race, 2 place for quiz competition & 1st place for girls Through ball. Well done boys and girls so proud of you all.

Mer säkerhet för tjejerna

Kring tjejernas byggnad pågår just nu byggnadsarbeten. Vid en inspektion från myndigheterna (Child Care Department) fick man krav på sig att stärka skyddet kring tjejernas sovutrymmen. Sedan tidigare har man placerat alla ca 75 tjejer i en egen byggnad med en innegård och ytterdörr som går att låsa på natten. Omgivande plåtar byts nu ut till murar runt hela gården. Man måste också söka tillstånd för varje enskilt barn. Tidigare har det räckt med ok från föräldrar och ett generellt tillstånd som sk. NGO. Allt detta trots att myndigheterna inte finansierar verksamheten med en enda krona.

Läkarkontroll av barnen. 

I februari besökt ett läkarteam barnhemmet för en "Health check" av barnen. Dessa läkare och sjuksköterskor gör detta gratis som ett sätt att stöjda barnhemmet. Allmän hälsokontroll och synkontroll denna gång. Dhiraj skriver att 90% av barnen var helt friska. Några hade förkylningssymptom och en del av barnen synfel. Aldrig sett några av barnen med glasögon. Inget man har råd med. Har därför ställt frågan om vi kan stödja med pengar till glasögon för de barn som behöver. 


Du kan stödjabarnen via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!

Fortsätt var med och stöd barnen.
200 kr/månad gör skillnad

För två luncher kan du ge allt ett barn behöver i form av kläder, mat, tak över huvudet och utbildning i en hel månad.  Vi behöver fler som blir partners och är med och ger varje månad. 

Bli partner genom att klicka på länken nedan.

Och kom ihåg:
Allt du ger förs över, ingen administration, inga mellanhänder. Direkt hjälp!

 
Bli partner genom att klicka här!
Gör som flera företag. Var med och stöd barnen i Indien som en del av ert CSR arbete?
Kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2020 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp