logo-h2

Om oss

Help for children är en ideell förening startad med syftet att stödja arbetet med att driva och utveckla barnhemsverksamheten inom Living Hope Association. Allt arbete sker ideellt så att det du ger oavkortat går till barnen. Föreningen startades 2011 av deltagarna vid Executive MBA 2012 utbildningen vid EFL, Ekonomi Högskolan vid Lunds Universitet. Vid vårt besök i Bangalore, Indien blev vi så berörda av den enormt fattiga vardag som många barn lever i. Imponerade av den kärlek och omsorg som Living Hope Association varje dag ger dessa utsatta barn bestämde vi oss för att göra något…

Så bildades vi. Idag består styrelsen av 6 personer, alla aktiva i näringsliv och offentlig verksamhet. Vi har årlig revision, eftersom vi är måna om att pengarna verkligen går till barnhemsverksamheten och inget annat. Föreningen har två syften: Dels att samla in och förmedla ekonomiska medel direkt till barnhemsverksamheten genom partners. Dels att återkoppla resultat och framsteg till partners, så att man blir delaktig i arbetet. Vi jobbar med målet att bygga ett nätverk med minst 100 partners som regelbundet ger till verksamheten. På sikt hoppas vi kunna vara med och nå Living Hopes vision om 1000 barn som får stöd och hjälp och även kunna hjälpa andra organisationer som hjälper barn. Inspirerande eller hur?

Behovet!

Idag lever 300 miljoner Indier på mindre än en dollar om dagen. De som är mest utsatta är barnen. De finns överallt i Indien, på gatorna, på järnvägstationer, på byggarbetsplatser. I barnarbete, utan tak och hem, och i sämsta fall i prostitution och missbruk. Detta berör oss, berör det dig? Varje barn har rätt till att få tak över huvudet, få mat för dagen, rätt att le, vänner att leka med, få känna sig älskade, få gå i skola och få en ljus framtid.

Vad kan du göra?

Du kan utgöra en skillnad! Du kan vara med och förändra framtiden för dessa barn. Vi vet att Living Hopes barnhemsverksamhet förvandlar dessa barns framtid. Vi vet att det fungerar, vi har varit där. Barnen får skolgång, mat, mediciner, kläder, uppskattning och möjlighet att läsa vidare. De får möjligheten att ta sig ur fattigdomen. Detta borde gälla fler, så visionen är att kunna hjälpa 1000 barn. Det finns ledarskap, hjärta och ett koncept som fungerar.  Det som saknas är ekonomiska resurser.  Det är där vi kommer in.

Om Help for children – allt går till barnen!

Att ge till stora hjälporganisationer är bra, men ofta känns det anonymt. Vad går pengarna till egentligen? Vad försvinner i administration? Genom att bli partner i helpforchildren.se så ger du stöd rakt in i Living Hope´s barnhemsverksamhet i södra Indien. Allt arbete sker ideellt, inga mellanhänder, ingen administration! 100% verkningsgrad alltså. Du blir partner genom att registrera dig under bli partner oven eller mejla oss på info@helpforchildren.se. Kom i håg: Ingen gåva är för liten. 

Hemma.... för miljontals barn i Indien! Bilderna är samtliga från platser där barnen på Living Hopes barnhem kommer ifrån. 

Läsa mer om barnen och hur vi skapar en framtid för dem? 

 

Vi har skrivit ett utökat nyhetsbrev som beskriver hur barnen har det och hur man arbetar varje dag för att göra skillnad.

Ta dig tid att läsa. Hoppas det ger lite av den obeskrivliga känsla det är att få möta dessa fantastiska ledare och barn i verkligheten.  

Klicka på bilden här intill så öppnas dokumentet i ett nytt fönster.

 

 

Dreamproject.nu

Då Living Hope saknar en permanent plats att vara på, och är vräkta från nuvarande plats i Bangalore, startade vi hösten 2014 dreamproject.nu tillsammans med Soheil Norozi, Fanny Ek (IOAKU) och Simon Klang (Westgatefilm). Syftet med dreamproject.nu är att samla in 2 miljoner kronor till ett nytt eget barnhem i Bangalore som man själva äger till 100%. Detta som en bas att bygga vidare på så att fler barn kan få hjälp. Du hittar all information på www.dreamproject.nu och på vårt nyhetsrum mynewsdesk.com/se/dreamproject-nu.