logo-h2

Hjälp oss att ge matpaket åt de fattigaste i Coronatid!

Hjälp oss att ge matpaket åt de fattigaste i Coronatid!

    Nyhetsbrev Maj 2020

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
Corona drabbar de fattigaste hårdast
Indien har precis som övriga världen drabbats av Corona. I två månader har nu landet varit i princip helt nedstängt. Skolor och arbetsplatser är stängda. I Indien finns över 300 miljoner som lever på mindre än en dollar om dagen. De är mycket fattiga och i praktiken utanför samhället. De har inte råd med sjukvård, och livet går i mycket ut på att få mat för dagen. De finns över allt och bor i små presennings- och plåtskjul mitt inne i städerna. Flyttar dit där de kan få arbete för dagen. Enkla arbeten som att bära tegelstenar på en husbyggnation eller blanda sand till ett vägbygge. Det är denna målgrupp vi i Helpforchildren fokuserar på. Genom att hjälpa dessa familjer med utbildning för deras barn så förändrar vi deras framtid. Får barnen utbildning kommer de kunna försörja både sig själva och sina familjer. Vi stödjer William, Dhiraj och de andra ledarna på Living Hope som i sin tur kan göra direkt skillnad på plats.

I går fick vi några bilder, tagna samma dag lördag 16 maj. Bilderna berör! 

Utdelning av matpåsar i slumområdet bakom barnhemmet

Precis bakom barnhemmet i Bangalore finns ett lite slumområde. Här bor ett fyrtital familjer under väldigt enkla förhållanden. Föräldrarna är analfabeter, och många arbetar på ett stort höghusbygge precis intill. Vi har besökt området flera gånger, och det är helt omöjligt att förbli oberörd. Ni har sett bilder därifrån tidigare i vårt nyhetsbrev, och sist i detta nyhetsbrev kan du se en film vi tog 2017. Kvinnorna försöker skapa ett värdigt liv, står för arbete och matlagning direkt på marken, medan alkoholism är utbredd bland männen. Det springer magra smutsiga barn överallt.

Living Hope har tagit området till sitt hjärta. Några av barnen har man lyckats skapa plats åt på Living Hopes förskola. Och i omgångar har man ordnat små Day care centers inne bland skjulen med undervisning och enkel mat. 

Sedan två månader har dessa människor inte kunnat arbeta och de har inga marginaler. De få Rupies de får in går till mat för dagen. Situationen är därför mycket tuff. Ohållbar.  

I går, lördag 16 maj, hade Dhiraj och de andra lyckats samla ihop matpaket till familjerna i området. Enkla paket med ris, linser etc och helt avgörande för överlevnad. Bilderna talar för sig själva. I en lång kö väntade de med 2 meters avstånd på sin tur. Uppritade cirklar på marken. Här handlar avstånd bokstavligen om överlevnad. Någon sjukvård finns inte om man skulle insjukna.

Nästa vecka ska man dela ut fler matpaket. Du kan vara med och hjälpa till. 

Om de lyckas samla in mer pengar så planerar man att ge mer mat till familjer i området i slutet av nästa vecka. Vi kan föra över stöd under veckan om ni vill vara med och göra skillnad.

Märk inbetalningen MATPAKET så ser vi till att allt förs över. Direkt hjälp. Inga mellanhänder, ingen administration. Swish eller bankgiro hittar du nedan.

Oklart om skolan startar i månadskiftet

Dhiraj skriver att det i nuläget inte finns några besked från myndigheterna om skolor och barnhem kan starta i månadskiftet maj/juni som planerat igen. (Läsåret börjar då). Det är en stor utmaning att klara distansering på barnhemmet, då man är mycket trångbodda. Samtidigt, om barnen får vara kvar hemma får de ingen utbildning, och sannolikt ingen bra mat heller. Risk finns att föräldrarna tvingas flytta för att söka jobb, och då kan år av investering i barnen vara om intet. Det är inte sannolikt att dessa barn skulle få skolgång någon annan stans. Dhiraj arbetar därför på en Plan B just nu med undervisning på distans, via telefon, hemuppgifter och att helt enkelt åka runt till barnen.  Men med ansvar för 175 barn är minst sagt en utmaning...

Vi fortsätter att stödja Living Hope. Det du ger varje månad är viktigt. Även om inte skolan startar har man fastna kostnader så som hyra, lärarlöner etc. Så fortsätt stå med dem nu när Coronan drabbar dem, långt hårdare än för oss i väst...  


Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!
Se filmen från slumområdet bakom barnhemmet. Filmat 2017.

Fortsätt var med och stöd barnen.
200 kr/månad gör skillnad

För två luncher kan du ge allt ett barn behöver i form av kläder, mat, tak över huvudet och utbildning i en hel månad.  Vi behöver fler som blir partners och är med och ger varje månad. 

Bli partner genom att klicka på länken nedan.

Och kom ihåg:
Allt du ger förs över, ingen administration, inga mellanhänder. Direkt hjälp!

 
Bli partner genom att klicka här!
Gör som flera företag. Var med och stöd barnen i Indien som en del av ert CSR arbete?
Kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2020 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp