logo-h2

Nyhetsbrev maj månad 2018 Helpforchildren

Nyhetsbrev maj månad 2018 Helpforchildren

    Nyhetsbrev maj 2018

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se

Hjälp med skolavgifter för läsåret 2018/2019

I förra veckan fick vi följande från Dhiraj John som ansvarar för barnhemmet:
Just wanted to share with you our Pre University student's fees structure which we have received from the college. Right now we have 12 student's who are planning on joining pre university with us. We are in need of your help to pay their yearly fees. 

 

This fees structure includes, 

1. Uniforms giving by the University

2. IdCards 

3. Exam fees 

4. Donation. 

5. Note books and text books to study. 

Som många av er vet så när barnen gått ur årskurs 10 är inte skolan gratis längre. För att kunna få jobb krävs att barnen får fortsätta 2 år på pre-University och helst 2-3 år på University. I år är det 12 barn i pre-uni och 10 stycken i Uni plus Stella och Priyanka som går sjuksköterskeutbildning. Pre-uni eleverna kostar tillsammans 223.000 Rs (se bild nedan), dvs ca 29.000 SEK. Egentligen en liten kostnad per barn för ett helt år, men vi behöver din hjälp för att kunna betala årets avgifter.

Ge till skolavgifter nu!
Du kan ge en gåva via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Märk inbetalningen "Skolavgift".

Aban, ett av barnen som vill fortsätta på pre-university

Se filmen om Aban. En av de Pre-University studenterna vi stödjer. Iban var ett av barnen på barnhemmet i Orissa i Nordöstra Indien som de blev tvungna att stänga och skicka hem barnen till byarna i bushen. Men, William John som startade barnhemmet en gång hade sett Ibans förmåga att teckna och insåg att den gåvan inte längre skulle utvecklas vidare. Därför erbjöd han Aban en 20 timmars tågtur och en möjlighet att vara på barnhemmet i Bangalore. Nu kan Aban bygga vidare på sin dröm om att bli en konstnär... Nästa vecka ska Aban börja andra året på preuniversity- School of Arts och det behövs bidrag från oss.
Kan du ge två luncher per månad?
Vi behöver fler som blir partners och är med och ger vare månad. 150 kr, knappt vad två luncher kostar här i Sverige,  räcker till vad allt ett barn behöver i en hel månad. Och allt du ger förs över, ingen administration, inga mellanhänder. Direkt hjälp!
Bli partner genom att klicka här!

Byggnation av nya toaletter och rum åt de minsta pojkarna

I förra nyhetsbrevet berättade vi om att man är i behov av fler toaletter samt ett klassrum till Anton Public School eftersom man nu får årskurs 5 också. Byggnationen pågår och ni ser bilder ovan. Dels på toaletterna samt det rum man bygger för de minsta pojkarna från 6-13 år.  Årskurs fem kommer flytta in i pojkarnas gamla rum. Återstår gör inköp av nya bänkar och bättre pedagogiskt material.

Tack till er som redan gett en extragåva för byggnation.
Genom att bli partner stödjer du utbyggnaden av skolan, men vill du ge en extra gåva är du välkommen. Företag kan ge mot faktura. kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge riktad till ett specifikt behov. En sommargåva till era medarbetare eller leverantörer?
För att ge mot faktura, klicka här!
Det som slår oss mer tydligt än någonsin att det blir bara mer och mer provisoriska lösningar, i ett område som är allt annat än tryggt. Det är tak överhuvudet, men  standarden på lokalerna blir sämre och sämre. I rummet ni ser till på bilderna ovan ska närmare 60 barn bo! Därtill ökar hyran för varje ny byggnad, trots att de bekostar bygget själva. Pengar som går förlorade.
Det gör behovet av ett nytt eget barnhem som man själva äger mer akut än någonsin. I nästa nyhetsbrev som kommer inom kort kommer vi göra ett specialnummer enbart om bygget av ett eget barnhem!! 
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
GDPR för Helpforchildren.se Den nya lagen har inte undgått någon. För er som fått detta nyhetsbrev lagrar vi enbart namn och mejladress. För de er som därtill är partners även adress och telefonnummer om ni fyllt i det vid registreringen. Det är bara styrelsen i Helpforchildren (Ideell förening) som har tillgång till upgifterna. Om någon av er inte vill att uppgifterna lagras kontakta oss på info@helpforchildren.se
Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2018 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp