logo-h2

April nyhetsbrev Helpforchildren 2018

April nyhetsbrev Helpforchildren 2018

    Nyhetsbrev april 2018

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
I måndagskväll medverkade Dhiraj John på vårt årsmöte i Helpforchildren.se och gav via länk läget nere i Indien just nu. Vi vill dela i korthet vad han berättade. Tack för  att du tar dig tid att läsa...  

Alla grundskolebarnen har klarat sin examen!

Just nu är barnen på sommarlov. Alla barnen har precis avslutat sina examen får läsåret som gått. Dhiraj berättar att man jobbat stenhårt senaste tiden med att förbereda barnen för examen. Bland annat har  barnen gått upp kl fem på morgonen för studier innan skolan. Därför är det fantastiskt att alla (!) barn i årskurserna 1 till 10 har klarat sin examen och kan därför ta steget upp i nästa årskurs. De barn som går i pre-uni och University väntar fortfarande med förväntan på sina resultat. Nu har de välförtjänt sommarlov där de flesta av barnen är hemma hos sina familjer. Nästa läsår startar i första veckan av juni.

Vi behöver hjälp med skolavgifter nu!

När det nya läsåret börjar måste man betala in skolavgifterna för alla barn som går i pre-uni och University. I år har man nio nya barn som är redo att ta klivet upp. Totalt kommer det vara 15 barn som har möjlighet att gå Pre-uni och 10 som kan gå University. Vi vet av erfarenhet att om barnen får fullfölja sin utbildning och gå ur University är de garanterade så pass bra jobb att de kommer kunna försörja, inte bara sig själva utan även sina familjer. Därför är det otroligt viktigt att skolavgifterna kan betalas in. Det handlar inte om några stora pengar, ca 20.000-30.000 Rs (1500-2000 kr) per barn för ett helt läsår, men för Living Hope är det pengar man just nu inte har. Så senast 1 juni behövs ca 45.000 kr.   
 
Ge till skolavgifter nu!
Du kan ge en gåva via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Märk inbetalningen "Skolavgift".

Hjälp till att bygga fler toaletter och renovering av lokaler i maj

Man behöver bygga fler och bättre toaletter för barnen, både de mindre barnen och till flickorna. Likaså behöver flera av lokalerna renoveras. Därför planerar man nu för att kunna göra arbetena under maj månad då barnen är på sommarlov. Men för detta behövs pengar. Vi vill vara med och stödja.  
Idag delar 75 flickor på dessa toaletter. I stort behov av uppfräschning...
Kan du ge två luncher per månad?
Vi behöver fler som blir partners och är med och ger vare månad. 150 kr, knappt vad två luncher kostar här i Sverige,  räcker till vad allt ett barn behöver i en hel månad. Och allt du ger förs över, ingen administration, inga mellanhänder. Direkt hjälp!
Bli partner genom att klicka här!

Behov: Ett klassrum och en lärare till!

Living Hope driver Anton Public School för att kunna ge barnen bra utbildning med bra lärare. I juni börjar man nytt läsår och då behöver man utöka med en årskurs till, årskurs 5. Man har tillstånd att starta en 5:e klass, men det kräver ett klassrum till och en ny lärare. De vill också förbättre skolverksamheten med nya bänkar och bättre pedagogiskt material. Bland annat White boards. Bilden ovan visar årskurs fyra, som efter sina klarade examen nu är redo att ta klivet upp. Men var ska man vara?
Behovslistan just nu:
1) Pengar till skolavgifter för pre-uni och University students.
2) Renovering av toaletter och lokaler på barnhemmet i maj
3) Inköp av nya bänkar och bättre pedagogiskt material i skolan, samt utbyggnad för en femte årskurs.


Genom att bli partner stödjer du utbyggnaden av skolan, men vill du ge en extra gåva är du välkommen. Företag kan ge mot faktura. kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge riktad till ett specifikt behov. En sommargåva till era medarbetare eller leverantörer?
För att ge mot faktura, klicka här!
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2018 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp