logo-h2

Matpaket till 70 barn med familjer🙏

Matpaket till 70 barn med familjer🙏

    Nyhetsbrev september 2020

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vÀnner till helpforchildren.se

Idag kan vi dela bilder frĂ„n 5-6 september. Dessa dagar delade man nĂ€mligen ut matpaket till totalt 70 barn med familjer tack vare gĂ„vor som ni gett till Helpforchildren. Inte bara mat i form av stora rissĂ€ckar, utan eftersom vintern nĂ€rmar sig Ă€ven filtar, tröjor och dĂ€rtill vattenflaskor, tandkrĂ€m, tandborstar och handdukar. Fantastiskt! Direkt hjĂ€lp. 

Uppradade pĂ„ plaststolar, vĂ€ntande pĂ„ sin tur, familj efter familj. VĂ€l framme sĂ„ tar William och Rebecka, grundare av Living Hope, emot och lĂ€mnar över gĂ„vorna. Bilderna talar sitt egna sprĂ„k, sĂ„ vi vill dela dem med er i ett collage nedan. Och kom ihĂ„g, allt du ser Ă€r pĂ„ grund av de gĂ„vor du tillsammans med mĂ„nga andra gett i sommar. Tack! 

Indien fortsatt nedstÀngt

Indien ser ingen avmattning av Corona utbrottet. TvĂ€rt om. Idag testas fler positiva per dag, Ă€n vad Kina haft totalt antal konstaterat smittade. Åtminstone officiellt. Indiens BNP har sjunkit med 23 %, att jĂ€mföra med Sveriges 8% och USAs 9 % under samma period. Landet stĂ€ngdes den 23 mars och Ă€n Ă€r skolor och mĂ„nga arbetsplatser fortfarande stĂ€ngda. Ingen avmattning. TvĂ€rt om. De som drabbas hĂ„rdast, och som aldrig kommer med i statistiken hĂ€r intill Ă€r de allra fattigaste. De har aldrig rĂ„d med sjukvĂ„rd och kommer aldrig testas för Corona om de insjuknar. Och om de dör, sker det utan att hamna i corona-statistiken. 
Klicka pĂ„ bilden ovan och du kommer till en lĂ€svĂ€rd text frĂ„n Expressen den 10 september om lĂ€get i Indien och hur Coronan slĂ„r ut Indiens ekonomi. Det artikeln dock missar: De allra fattigaste, ca 300 miljoner som lever pĂ„ mindre Ă€n en dollar om dagen, har ingen vĂ„rd att gĂ„ till. De kommer aldrig till lĂ€kare och kommer heller dĂ€rför aldrig testas för Covid 19. 

Det Àr nu det börjar bli tufft.
Risk att barnen tas bort frÄn skolan!

Risken för allvarliga konsekvenser av att Anton Public School India och Living Hope Hostel fortfarande Ă€r stĂ€ngda vĂ€xer för varje dag som gĂ„r. Dels sĂ„ Ă€r det flera av de filantroper som brukar stödja barnhem och skola ocksĂ„ drabbade av stĂ€ngda arbetsplatser och lĂ€gre inkomst i Indien. Men framförallt. För varje dag ökar risken att barnen aldrig kommer tillbaka. Det rĂ„der mycket svĂ„ra förhĂ„llande för barnens familjer nu. Dhiraj och de andra ledarna Ă€r oroliga att familjerna tvingas flytta, barnen börjar arbeta pĂ„ mycket enkla jobb, eller att man gifter bort sina döttrar. Det skulle innebĂ€ra att hela visionen och flera Ă„rs arbete, utbildning, som en dag kommer ge dessa barn och familjer en ljus framtid, gĂ„r om intet. DĂ€rför satsar man nu allt man har pĂ„ att hĂ„lla igĂ„ng skolgĂ„ngen, pĂ„ distans. Det innebĂ€r att de har alla lĂ€rarna i tjĂ€nst. Hyran betalar de som vanligt för att kunna starta igen nĂ€r de kan. Genom lĂ€rarna, fortsĂ€tter barnen att utbildas och utvecklas. Förhoppningsvis ser förĂ€ldrarna det, och stannar i omrĂ„det. LĂ„ter sina barn ha hemstudier, och den dag som skolorna öppnar lĂ„ter barnen fĂ„ fortsĂ€tta studierna. Men idag vet man inte vart det tar vĂ€gen. DĂ€rför blir matpaket och det extra stödet fö ratt visa familjerna att Living Hope stĂ„r kvar, de, genom oss, stödjer familjerna och Ă€r beredda att satsa pĂ„ dem. Även i kris. Nu. 

Vi fortsĂ€tter att stödja Living Hope. Det du ger varje mĂ„nad Ă€r viktigt. Förutom lĂ€rarlöner sĂ„ har de fastna kostnader sĂ„ som hyra för alla lokaler Ă€ven om de inte utnyttjas, el, internet etc. SĂ„ fortsĂ€tt stĂ„ med dem nu nĂ€r Coronan drabbar dem, lĂ„ngt hĂ„rdare Ă€n för oss i vĂ€st...  

Var med och stöd arbetet hĂ€r: 

 Direkt hjĂ€lp. Inga mellanhĂ€nder, ingen administration. Swish nedan eller bankgiro 786-7989.


Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden hĂ€r intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!

Gör som Stina 100 Är - allt till barnen!

NĂ€r Stina Dahlgren den 24 juli i Ă„r fyllde 100 Ă„r (!) var hennes önskan en gĂ„va till barnen i Indien. "Vad ska jag med massa saker till?" utbrast hon. SĂ„ 100 Ă„rs firandet innehĂ„ll ett brev frĂ„n Kungen och Drottningen och ett gĂ„vobrev frĂ„n Helpforchildren som tack. Tack vare Stinas val sĂ„ kommer vi kunna hjĂ€lpa 4 barn hela nĂ€sta Ă„r med allt vad de behöver, skola, klĂ€der, mat. Imponerande! 

Vill du ocksĂ„ ge en gĂ„va som gör skillnad i samband med högtid, födelsedag eller liknande?  Kontakta oss pĂ„ info@helpforchildren.se (klicka pĂ„ lĂ€nken nedan) sĂ„ ordnar vi med ett gĂ„vokort du kan ge till den du vill uppvakta och som berĂ€ttar vad gĂ„van gĂ„r till. 
Kontakta oss för gÄvobrev hÀr!

FortsÀtt var med och stöd barnen.
200 kr/mÄnad gör skillnad

För tvĂ„ luncher kan du ge allt ett barn behöver i form av klĂ€der, mat, tak över huvudet och utbildning i en hel mĂ„nad.  Vi behöver fler som blir partners och Ă€r med och ger varje mĂ„nad. 

Bli partner genom att klicka pÄ lÀnken nedan.

Och kom ihÄg:
Allt du ger förs över, ingen administration, inga mellanhÀnder. Direkt hjÀlp!

 
Bli partner genom att klicka hÀr!
Gör som flera företag. Var med och stöd barnen i Indien som en del av ert CSR arbete?
Kontakta oss i sĂ„ fall pĂ„ info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka pĂ„ lĂ€nken nedan i sĂ„ fall!
För att ge mot faktura, klicka hÀr!
Tack för att du Àr med och gör skillnad.
Vi tror pĂ„ direkthjĂ€lp, dĂ€r det du ger gĂ„r direkt till det du ser pĂ„ bilderna. Inga mellanhĂ€nder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjĂ€lpa alla, men de hĂ€r barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gĂ€rna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter pÄ vÄr hemsida Fler nyheter pÄ vÄr hemsida
FrÄgor? Kontakta oss FrÄgor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet pÄ facebook Dela nyhetsbrevet pÄ facebook
Skicka vidare till en vÀn Skicka vidare till en vÀn
Dela pÄ linkedin Dela pÄ linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2020 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick sÄ avanmÀler du dig enkelt genom att klicka hÀr.

Email Marketing Powered by Mailchimp