logo-h2

Nyhetsbrev Juli 2020

Nyhetsbrev Juli 2020 Helpforchildren.se

    Nyhetsbrev juli 2020

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
Indien stängs ned igen. Skolorna fortfarande stängda. Barnens framtid i fara.
I förra nyhetsbrevet berättade vi att Indien stängt ned för Corona. I mitten av juni öppnade man upp landet igen men då antalet insjuknade fortfarande ökar togs i veckan ett beslut om att stänga ned landet igen. Vill inte kommentera åtgärden i sig, men kan konstatera att de som drabbas hårdast, och som aldrig någonsin skulle vara föremål för sjukvård, än mindre intensivvård är de hundratals miljoner fattiga i Indien. Dessa är daglönare och lever bokstavligen ur hand i mun för att överleva dagen. När byggarbeten och andra arbetsplatser som ger dessa en inkomst på mindre än en dollar om dagen stängs står de helt utan försörjning. De barn som vi stödjer genom Living Hope kommer alla från sådana familjer. Det råder svält bland dem och situationen blir mer och mer desperat i ett land i karantän sedan skiftet mars/april.

Living Hope som vi stödjer gör vad man kan för att göra skillnad i en tid som denna. Om detta berättar vi i detta nyhetsbrev... 

Distansundervisning i en analog värld

Den stora risken med situationen är att föräldrarna i desperation flyttar med sina barn eller sätter dem i barnarbete igen för att helt enkelt överleva. Då avbryts hela den satsning som vi ger barnen. Hela grundidén hur Living Hope gör skillnad är att de ger barnen mat, tak över huvudet och framförallt utbildning. Utbildning gör att barnen när de går ur skolan får riktiga jobb och med bra jobb försörjer barnen inte bara sig själva utan sina familjer och sina framtida barn. Så bryts fattigdomen och en framtid skapas utan analfabetism, överdödlighet, missbruk och andra följdeffekter som fattigdom medför. 

För att barnen inte ska komma efter med skolgången och föräldrarna inte ska välja ta bort barnen från barnhem och skolan ordnas nu distansundervisning. Därför har man nu alla lärare i tjänst som kämpar med att få undervisningen att kunna ska på distans. Men hur gör man det när barnen inte har datorer? Ca 60% av barnen kan man kommunicera med via smartphone (genom att skicka ut uppgifter) och resterande ringer man till och instruerar vilka uppgifter som ska göras och följer upp studieresultat via telefon. 

Exempel på hemuppgift som skickas till barnen, i detta fall i årskurs 7. Man skannar in uppgifter och skickar via Whats app till de som kan ta emot. 
Vi fortsätter att stödja Living Hope. Det du ger varje månad är viktigt. Förutom lärarlöner så har de fastna kostnader så som hyra för alla lokaler även om de inte utnyttjas, el, internet etc. Så fortsätt stå med dem nu när Coronan drabbar dem, långt hårdare än för oss i väst...  

Utdelning av matpåsar fortsätter, och fler paket behövs

I juni samlade vi in pengar till matpaket, vilket ni var många som hörsammade och stöttade med. Dhiraj och William fortsätter att dela ut, nu senast i  en by kallad Gauribidnur. Se bilder nedan. Om man bara hade råd skulle långt fler matpaket behövas bara för att stödja de som finns i deras närmaste nätverk runt skola och barnhem. 

Matpaketutdelning i Gauribidnur till 30 familjer.

Vi vill kunna dela ut fler matpaket. Du kan vara med och hjälpa till. 

Om vi tillsammans kan samla in mer pengar så planerar man att ge mer mat till familjer i området under de kommande veckorna. Vi kan föra över stöd direkt om ni vill vara med och göra skillnad.

Märk inbetalningen MATPAKET så ser vi till att allt förs över. Direkt hjälp. Inga mellanhänder, ingen administration. Swish eller bankgiro hittar du nedan.


Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!
Mat redo att delas ut.

Alla Pre-uni och Uni-kids klarade sina examensprov i våras 

När barnen kommer upp till årskurs 10 och framåt så kallas det Pre-university och University. Viktiga år för att de ska kunna få bra arbeten och förverkliga sina drömmar. I veckan kom besked att alla barnen i årskurs 10-12 har klarat sina examensprov från i våras. Härligt. Det innebär att de då kan fortsätta på nästa årskurs. Det är massor med arbete bakom för att de ska klara av detta. Ett fantastiskt resultat för barn födda i Indiens allra fattigaste hem! Även dessa skolor är stängda men med distansundervisning. Normalt skulle skolavgifterna, dessa år är inte gratis, vara betalda så här dags men man har fått anstånd till skolorna öppnar igen. Vi har tillsammans tack vare era gåvor varje år gått in och betalat dessa barns utbildning, och återkommer så snart det blir aktuellt igen. 

Fortsätt var med och stöd barnen.
200 kr/månad gör skillnad

För två luncher kan du ge allt ett barn behöver i form av kläder, mat, tak över huvudet och utbildning i en hel månad.  Vi behöver fler som blir partners och är med och ger varje månad. 

Bli partner genom att klicka på länken nedan.

Och kom ihåg:
Allt du ger förs över, ingen administration, inga mellanhänder. Direkt hjälp!

 
Bli partner genom att klicka här!
Gör som flera företag. Var med och stöd barnen i Indien som en del av ert CSR arbete?
Kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2020 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp