logo-h2

Stella nära att bli sjuksköterska. Från slum till arbete!

Matpaket till 70 barn med familjer🙏

    Nyhetsbrev september 2020

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se

Idag kan vi dela bilder från 5-6 september. Dessa dagar delade man nämligen ut matpaket till totalt 70 barn med familjer tack vare gåvor som ni gett till Helpforchildren. Inte bara mat i form av stora rissäckar, utan eftersom vintern närmar sig även filtar, tröjor och därtill vattenflaskor, tandkräm, tandborstar och handdukar. Fantastiskt! Direkt hjälp. 

Uppradade på plaststolar, väntande på sin tur, familj efter familj. Väl framme så tar William och Rebecka, grundare av Living Hope, emot och lämnar över gåvorna. Bilderna talar sitt egna språk, så vi vill dela dem med er i ett collage nedan. Och kom ihåg, allt du ser är på grund av de gåvor du tillsammans med många andra gett i sommar. Tack! 

Indien fortsatt nedstängt

Indien ser ingen avmattning av Corona utbrottet. Tvärt om. Idag testas fler positiva per dag, än vad Kina haft totalt antal konstaterat smittade. Åtminstone officiellt. Indiens BNP har sjunkit med 23 %, att jämföra med Sveriges 8% och USAs 9 % under samma period. Landet stängdes den 23 mars och än är skolor och många arbetsplatser fortfarande stängda. Ingen avmattning. Tvärt om. De som drabbas hårdast, och som aldrig kommer med i statistiken här intill är de allra fattigaste. De har aldrig råd med sjukvård och kommer aldrig testas för Corona om de insjuknar. Och om de dör, sker det utan att hamna i corona-statistiken. 
Klicka på bilden ovan och du kommer till en läsvärd text från Expressen den 10 september om läget i Indien och hur Coronan slår ut Indiens ekonomi. Det artikeln dock missar: De allra fattigaste, ca 300 miljoner som lever på mindre än en dollar om dagen, har ingen vård att gå till. De kommer aldrig till läkare och kommer heller därför aldrig testas för Covid 19. 

Det är nu det börjar bli tufft.
Risk att barnen tas bort från skolan!

Risken för allvarliga konsekvenser av att Anton Public School India och Living Hope Hostel fortfarande är stängda växer för varje dag som går. Dels så är det flera av de filantroper som brukar stödja barnhem och skola också drabbade av stängda arbetsplatser och lägre inkomst i Indien. Men framförallt. För varje dag ökar risken att barnen aldrig kommer tillbaka. Det råder mycket svåra förhållande för barnens familjer nu. Dhiraj och de andra ledarna är oroliga att familjerna tvingas flytta, barnen börjar arbeta på mycket enkla jobb, eller att man gifter bort sina döttrar. Det skulle innebära att hela visionen och flera års arbete, utbildning, som en dag kommer ge dessa barn och familjer en ljus framtid, går om intet. Därför satsar man nu allt man har på att hålla igång skolgången, på distans. Det innebär att de har alla lärarna i tjänst. Hyran betalar de som vanligt för att kunna starta igen när de kan. Genom lärarna, fortsätter barnen att utbildas och utvecklas. Förhoppningsvis ser föräldrarna det, och stannar i området. Låter sina barn ha hemstudier, och den dag som skolorna öppnar låter barnen få fortsätta studierna. Men idag vet man inte vart det tar vägen. Därför blir matpaket och det extra stödet fö ratt visa familjerna att Living Hope står kvar, de, genom oss, stödjer familjerna och är beredda att satsa på dem. Även i kris. Nu. 

Vi fortsätter att stödja Living Hope. Det du ger varje månad är viktigt. Förutom lärarlöner så har de fastna kostnader så som hyra för alla lokaler även om de inte utnyttjas, el, internet etc. Så fortsätt stå med dem nu när Coronan drabbar dem, långt hårdare än för oss i väst...  

Var med och stöd arbetet här: 

 Direkt hjälp. Inga mellanhänder, ingen administration. Swish nedan eller bankgiro 786-7989.


Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!

Gör som Stina 100 år - allt till barnen!

När Stina Dahlgren den 24 juli i år fyllde 100 år (!) var hennes önskan en gåva till barnen i Indien. "Vad ska jag med massa saker till?" utbrast hon. Så 100 års firandet innehåll ett brev från Kungen och Drottningen och ett gåvobrev från Helpforchildren som tack. Tack vare Stinas val så kommer vi kunna hjälpa 4 barn hela nästa år med allt vad de behöver, skola, kläder, mat. Imponerande! 

Vill du också ge en gåva som gör skillnad i samband med högtid, födelsedag eller liknande?  Kontakta oss på info@helpforchildren.se (klicka på länken nedan) så ordnar vi med ett gåvokort du kan ge till den du vill uppvakta och som berättar vad gåvan går till. 
Kontakta oss för gåvobrev här!

Fortsätt var med och stöd barnen.
200 kr/månad gör skillnad

För två luncher kan du ge allt ett barn behöver i form av kläder, mat, tak över huvudet och utbildning i en hel månad.  Vi behöver fler som blir partners och är med och ger varje månad. 

Bli partner genom att klicka på länken nedan.

Och kom ihåg:
Allt du ger förs över, ingen administration, inga mellanhänder. Direkt hjälp!

 
Bli partner genom att klicka här!
Gör som flera företag. Var med och stöd barnen i Indien som en del av ert CSR arbete?
Kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2020 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp