logo-h2

Hjälp oss fylla väskorna – vi reser till Indien 3 november!

Hjälp oss fylla väskorna - vi reser till Indien 3 november!

 Nyhetsbrev Oktober 2023

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
Vi åker till Indien - hjälp oss att fylla väskorna dit!
Den 3 november är vi två stycken som åker ned till barnhemmet. Vi har inte varit där sedan innan pandemin och det är viktigt följa upp så det vi samlar in når fram, men också för att lyssna in och se på plats behoven de har. (Och ja, om du nu undrar, eftersom allt arbete sker ideellt belastar inte resan Helpforchilden.se) Relationen är helt avgörande för oss. Allt handlar om förtroende, både till alla er som är med och stödjer och med Dhiraj och ledarna nere på plats i Indien. 
Detta behöver vi!
Vi har plats till 46 kg. Vi tänker fylla det. Här är en lista på sådant vi behöver:

1) Fotbollsskor i varierande storlekar.
2) Skor och sandaler
3) Varma tröjor (sweaters) 
4) Antecknings- och ritböcker
5) Laptops och ipads (väl fungerande)
6) Hårband, borstar mm till tjejerna

 
Har du något av ovanstående och kan lämna det i Malmö/Helsingborg senast 1 november så klicka på den blå rutan här under och mejla oss så ordnar vi det praktiska. Du kan också stötta med pengar, så köper vi in på plats i Indien (vilket är billigare än att köpa här). I fall så swishar du på 1235622774 och märker det Gåvor Indien.  
Jag vill ge! Klicka här för kontakt!
Du kanske tänker att mina barns gamla fotbollsskor är väl inget att ha. Titta då på bilden ovan. Den bilden tog vi vid vårt senaste besök. Ett av barnens fotbollsskor. Dubbarna är helt bortslitna och hål i sulan. När man sliter något så hårt betyder det att man inte har något alternativ. Så hem och kolla i skoförrådet. Allt mellan storlek 30 till 42 behövs. Fotbollsskor, sandaler eller vanliga gympadojor. Eller collagetröjor i barnstorlekar?? Det är 200 barn så behoven är stora. 
Kan ditt företag stödja med 15 st regnjackor? 
De äldre barnen saknar regnjackor när de går till skolan. Två gånger per år är det monsun. I snitt regnar det nära 900 mm per år i Bangalore, i Malmö är motsvarande siffra 600 mm. De behöver regnjackor med huva, totalt 10 st medium och 5 stycken small. Finns det något företag som vill gå in och göra så att vi kan köpa dem och ta med oss ned? Vi ordnar allt praktiskt. Självklart kommer vi dela bilder på barnen i jackorna och även, om ni vill dela det i nästa nyhetsbrev och på vår hemsida. Vi räknar med max ca 400 kr per jacka med OK kvalité så 6000 SEK är behovet!

Mejla oss på info@helpforchildren.se
så ordnar vi med faktura!! Tack! 

 
Missade du förra nyhetsbrevet om Aiswary? 
Då hittar du det här. Ett av våra viktigare nyhetsbrev:
Nyhetsbrev juli 2023
 
Ni är många som gått in och sponsrat med pengar till skolavgifter för Aisha och de andra 23 barnen. Ett stort tack för det. Ni är fantastiska. Men vi saknar fortfarande pengar för att betala alla skolavgifter för läsåret. Så fortsätt att stötta...  varje krona gör skillnad.
Hjälp med skolavgifter!
Vi behöver er hjälp. Living Hope som vi stödjer har tillstånd att driva skola upp till årskurs 8. I grundskolan återstår då 2 år innan nästa steg som kallas pre-university. De har ordnat så att barnen kan få fortsätta sina studier i årskurs 9 och 10 på en annan skola i närheten, men för det uppkommer en kostnad för skolavgifter. Ett helt läsår motsvarar ca 35.000 Rs, med dagens svenska krona motsvarar det ca 4000 kr. Egentligen inte mycket för ett helt läsår, med böcker, kläder mat. Men ändå ansenlig summa.
Totalt är det 10 barn i årskurs 9 och 14 barn i årskurs 10. Ett företag lokalt i Bangalore har redan gått in och garanterat betalningen för halva läsåret, men ett halvt läsår återstår att finansiera för de 24 barnen och det är i skrivande stund inte ordnat.

Hjälp oss hjälpa Aishwarya och de andra barnen att fortsätta sina studier.

Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! Märk inbetalningen skolavgifter. 
Allt som kommer in förs över!
För tjugofyra barn är det mycket pengar men om vi är många som hjälps åt är det möjligt. Vill ni som företag stödja ett eller flera barns utbildning, mejla oss på info@helpforchildren.se så ordnar vi med faktura. 

Provperiod

Nu i oktober är det tid för prov. De har något som liknar nationella prov och där alla barnen i alla årskurser gör en rad prov. Nedan hittar du bilder från denna vecka. 
Av det ni ser på bilden så har vi stöttat med skolbänkarna via tidigare års julinsamling. Skoltröjorna är från 2022 års julinsamling. Och lärarens lön är vi med och stödjer via det vi samlar in varje månad. Utan er hade alltså bilderna inte funnits, och framförallt: Dessa barn hade inte haft en framtid utan utbildning... 
Bilder från barnhemmet
Några bilder från vardagen nere i Bangalore. Högst upp och till vänster deltar de äldre barnen i en kampanj för att spara på vattnet i delstaten Karnataka. Till höger matlagning på de gasspisar vi samlade in pengar till för några år sedan och en bild från ett av matförråden. 200 barn ska mättas varje dag... 
Igen tack. Utan er hade dessa bilder inte funnits!
Ni gör skillnad! 
Vill du vara med och hjälpa? 200 kr/månad räcker till allt vad ett barn behöver i en månad. Bli partner genom länken eller swisha nedan. 
Bli partner genom att klicka här!
Vill ni som företag göra skillnad?
Kanske ta ansvar för en lärarlön varje månad? 

Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura.
Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Genom att barnen får kläder, mat, tak över huvudet och framförallt utbildning. Inte en gång utan varje dag.

Utbildning är det som bryter och förvandlar dessa barns liv. Om de fullföljer utbildning fram till 17-18 års ålder kommer de kunna försörja både sig och sina familjer. Den dagen de själva skaffar barn kommer dessa inte behöva sättas i barnarbete, utan föräldrarna förstår vikten av utbildning och dess betydelse för framtiden. Ja faktum är att utbildning påverkar allt. Boendemiljö, livslängd, hälsa, barnadödlighet! 

Det är det som är hela grundiden med Living Hope och som vi stödjer. Att ge barn till de allra fattigaste familjerna utbildning och en framtid. Men för att det ska kunna bli verklighet behöver vi stödja uthålligt. Det tar 12-14 år innan ett barn gått igenom skolsystemet. Varje dag behöver de mat, kläder. Lärarna i Anton Public School behöver lön. Hyra till lokalerna barnen bor i. Osv. 

Därför är de gåvor som ges varje månad grunden för allt. Utan dem bryts barnens resa. Genom att bli partner så kan du stå med oss i detta arbete långsiktigt. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra skillnad för många. 

 Direkt hjälp. Inga mellanhänder, ingen administration.
Swish ovan eller bankgiro 786-7989
.

Vill du läsa mer om åren som gått? En del av våra nyhetsbrev hittar du på vår hemsida genom att klicka här: www.helpforchildren.se 
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2023 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp