logo-h2

Berättelsen om Aishwarya du bara måste läsa!

Berättelsen om Aishwarya du bara måste läsa!

 Nyhetsbrev Juli 2023

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
Berättelsen om Aishwarya
du bara måste läsa!
Det här är Aishwarya. Jag hade skrivit klart det här nyhetsbrevet och var på väg att skicka iväg det till er. Skulle bara lägga till någon bild och öppnar lite material jag fått från Indien. Då dyker fotot på Aishwarya upp och jag känner igen Aisha, som hon också kallas, direkt. Henne har jag mött tidigare. Jag började leta bland bilderna på min telefon och ja.. där 2015, den 27 oktober sitter vi i en bil tillsammans med Aisha på väg till hennes hem i utkanten av Bangalore. Jag letar vidare och på Helpforchildren.se hemsida hittar jag nyhetsbrevet November 2015 som jag skrev på flygplanet hem från Indien... ni får läsa delar av det här: 
Du hittar hela nyhetsbrevet från 2015 här... 
nyhetsbrev-HFC-november-2015-klar.pdf (helpforchildren.se)
Idag 8 år senare är hon kvar på barnhemmet. Jag öppnar vidare fler av de dokument jag fått från Dhiraj.  Det första jag ser är Aishas betyg från årskurs 9. Nu rinner mina tårar igen. Mer än på länge... hennes betyg är alldeles enastående A, A+ om vartannat och längst ned ett antal omdömen: Very good, Fabulous, Work very hard in Maths, Good in dance, Goal seaker ...
Flickan som försiktigt rullade ut sin trasmatta i ett fallfärdigt hus med plåttak och bara en enda säng för 8 år sedan. 
Jag öppnar nästa fil och hittar en kort profil om henne, förutom hennes passion för musik så är hennes dröm att tjäna sitt samhälle som läkare. 
Trots att jag egentligen vet om det så inser jag igen att detta inte hade varit möjligt, om det inte hade varit för helpforchildren och era gåvor. Då hade hon, som tusen och åter tusentals andra unga tjejer i Indiens slumområden, ärvt sin mammas situation. Analfabet, bortgift och urfattig... Men för Aisha har framtiden ändrats. Tack vare hennes egna ansträngningar, att Dhiraj och de andra ledarna gett sina liv för henne och de andra barnen är detta nu en högst möjlig dröm.

Det är möjligt att förändra ett barn framtid. Ingenting är omöjligt, om vi fortsätter uthålligt, tillsammans, ett barn i taget. 
Det är bara en sak. Skolavgiften för henne och de andra 23 barnen är bara betald fram till jul. Utan mer pengar kommer de inte kunna gå klart årskurs 10, som är det sista året i grundskolan.  
Kostnaden för Aishwaryas tionde läsår. Bara hälften är idag betalt... 
Det här är på riktigt. Vi vill inte att hennes resa tar slut här. Hjälp oss hjälpa Aishwarya och de andra barnen ett år till. Ett steg närmare sin dröm. 
Hjälp med skolavgifter!
Vi behöver er hjälp. Living Hope som vi stödjer har tillstånd att driva skola upp till årskurs 8. I grundskolan återstår då 2 år innan nästa steg som kallas pre-university. De har ordnat så att barnen kan få fortsätta sina studier i årskurs 9 och 10 på en annan skola i närheten, men för det uppkommer en kostnad för skolavgifter. Ett helt läsår motsvarar ca 35.000 Rs, med dagens svenska krona motsvarar det ca 4000 kr. Egentligen inte mycket för ett helt läsår, med böcker, kläder mat. Men ändå ansenlig summa.
Totalt är det 10 barn i årskurs 9 och 14 barn i årskurs 10. Ett företag lokalt i Bangalore har redan gått in och garanterat betalningen för halva läsåret, men ett halvt läsår återstår att finansiera för de 24 barnen.

Hjälp oss hjälpa Aishwarya och de andra barnen att fortsätta sina studier.

Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! Märk inbetalningen skolavgifter. 
Allt som kommer in förs över!
För tjugofyra barn är det mycket pengar men om vi är många som hjälps åt är det möjligt. Vill ni som företag stödja ett eller flera barns utbildning, mejla oss på info@helpforchildren.se så ordnar vi med faktura. 

Nytt läsår för barnen

Första veckan i juni började barnen ett nytt läsår. Totalt 130 barn bor nu på barnhemmet och ca 100 av dem går i den egna skolan Anton Public School. Många barn som varje dag ska ha kläder, mat, undervisning. Men också boende, hygienartiklar och möjlighet att tvätta sig och käder. Det är ett enormt ansvar, och samtidigt ger de barnen en framtid. Vi får aldrig glömma att dessa barn utan denna möjlighet skulle hamna tillbaka där de kommer ifrån. Mycket fattiga hem där barnen sätts i arbete, för att tjäna ihop några Rupies om dagen för överlevnad. Utan utbildning ingen framtid!    
Welcome party!
Film på barnen i samband med att de kom tillbaka för det nya läsåret. De ordnade ett welcome party med mat till alla barn! 
Ytterligare julgåvor inköpta!
Vid julinsamlingen i vintras samlade vi in pengar till skolväskor och nya skoluniformer. Nu har de för de pengarna köpt in ytterligare kläder och väskor. Hela och rena inför nytt läsår 
Igen tack. Utan er hade dessa bilder inte funnits!
Ni gör skillnad! 
Vill du vara med och hjälpa? 200 kr/månad räcker till allt vad ett barn behöver i en månad. Bli partner genom länken eller swisha nedan. 
Bli partner genom att klicka här!
Vill ni som företag göra skillnad?
Kanske ta ansvar för en lärarlön varje månad? 

Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura.
Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Genom att barnen får kläder, mat, tak över huvudet och framförallt utbildning. Inte en gång utan varje dag.

Utbildning är det som bryter och förvandlar dessa barns liv. Om de fullföljer utbildning fram till 17-18 års ålder kommer de kunna försörja både sig och sina familjer. Den dagen de själva skaffar barn kommer dessa inte behöva sättas i barnarbete, utan föräldrarna förstår vikten av utbildning och dess betydelse för framtiden. Ja faktum är att utbildning påverkar allt. Boendemiljö, livslängd, hälsa, barnadödlighet! 

Det är det som är hela grundiden med Living Hope och som vi stödjer. Att ge barn till de allra fattigaste familjerna utbildning och en framtid. Men för att det ska kunna bli verklighet behöver vi stödja uthålligt. Det tar 12-14 år innan ett barn gått igenom skolsystemet. Varje dag behöver de mat, kläder. Lärarna i Anton Public School behöver lön. Hyra till lokalerna barnen bor i. Osv. 

Därför är de gåvor som ges varje månad grunden för allt. Utan dem bryts barnens resa. Genom att bli partner så kan du stå med oss i detta arbete långsiktigt. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra skillnad för många. 

 Direkt hjälp. Inga mellanhänder, ingen administration.
Swish ovan eller bankgiro 786-7989
.

Vill du läsa mer om åren som gått? En del av våra nyhetsbrev hittar du på vår hemsida genom att klicka här: www.helpforchildren.se 
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2023 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp