logo-h2

Före och efter! Se bilderna hur vi gör världen lite bättre.

Före och efter! Se bilderna hur vi gör världen lite bättre.

 Nyhetsbrev Februari 2022

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
Före och efter!
WOW, vilken skillnad ni gjort!! 
Två bilder. Före och efter!
Den övre bilden är tagen från det gamla köket, där man brände gamla spånskivor och rivningsvirke på marken under stora kärl för att laga de 25 kg ris som barnen äter varje dag. Bilden under är tagen den 17 februari 2022. Tack vare era gåvor så har man nu ett helt nytt kök. Med en gasspis donerad av IT-företaget CGI i Malmö och kärl och inredning som betalats med de julgåvor ni gav till jul.

Det är så fantastiskt. Ni gör verkligen skillnad. Verkligen hållbart!!

Hoppas ni förstår hur stort det här är för dem nere i Indien.
Är svårt att hitta ord för hur tacksamma vi är!! 
Skolan återstartad igen!
Nu är barnen i årskurs fyra till åtta tillbaka i Antonskolan i Bangalore. Indien lider fortfarande massivt av Covid 19 och fram till 1 februari har alla skolor hållits stängda. Nu öppnar man upp men gör det gradvis. Därav att bara några av klasserna är tillbaka. Det innebär också att de mindre barnen inte är på barnhemmet alls utan kvar i sina hembyar. Under januari har man försökt köra hemundervisning så gott som man kunnat. Idag är det 80 barn på barnhemmet, men målet är att kunna komma tillbaka till de 175 barn man gav plats till innan pandemin. Nedan delar vi ett par bilder från den 15 februari. 
Barnen tillbaka. Samling i renoverade lokaler med nytt golv. 
Middagsdax
Veg Biryani med nan på menyn.
Nya köket!  
Ordning och reda på alla kryddor! 
All personal vaccinerad
Det indiska vaccinationsprogrammet börjar få spridning. All personal på barnhemmet har nu fått åtminstone en dos vaccin. Det minskar risken avsevärt för dem nu när barnen kommer tillbaka. 
Nancy, en av lärarna har undervisning av årskurs 4:a. Idag utan bänkar då hon kombinerar undervisning med lekar och övningar. Årskurs fyra har inte varit i skolan på 2 år och man vill successivt och lustfyllt anpassa dem till skolgång utan att skapa press. Dhiraj skriver:

Since we just started last week after so many years for the younger ones, we wanted to take it slowly to go inside the school, as kids might be very scared and worried the moment they see the class rooms after many years so we as teachers wanted to take it slowly and then next week we will get into classrooms
 
So this is 4th class, Nancy is teaching them not only from the books, but also games and other activities are happening for them, so kids don't think the pressure to study and be tensed about studies... We are taking it slowly


Klokt. Det finns en rädsla att föräldrar avbryter studierna efter den långa frånvaron. Då bryts också deras dröm.   
Julklapparna börjar komma på plats.
Vilken skillnad det blir!
En av julklapparna var 40 stycken nya sängar till de yngsta pojkarna. Ni minns, det var där allt började. Med insamlingen till madrassen för 10 år sedan, när barnen sov rakt på betonggolvet.. Nu har de förhandlat ned priset och beställt 40 stycken sängar. hopfällbara så de kan plocka undan dagtid och använda till övrig verksamhet. 

Det är så här vi jobbar på Helpforchildren.se. Direkt hjälp. Allt det ni ger förs över. Och när vi samlar in till något specifikt så ber vi om bilder på när det är inköpt så vi kan säkerställa att pengarna går till det vi sagt. 
Hjälp oss fortsätta hjälpa!
Julgåvor är fantastiska och gör det där extra som de pratat om i åratal, men aldrig haft råd med. Det ger också barnen något extra. Att minnas och se fram emot. Men, det är i vardagen skillnaden skapas. Genom att barnen får kläder, mat, tak över huvudet och framförallt utbildning. Inte en gång utan varje dag.

Utbildning är det som bryter och förvandlar dessa barns liv. Om de fullföljer utbildning fram till 17-18 års ålder kommer de kunna försörja både sig och sina familjer. Den dagen de själva skaffar barn kommer dessa inte behöva sättas i barnarbete, utan föräldrarna förstår vikten av utbildning och dess betydelse för framtiden. Ja faktum är att utbildning påverkar allt. Boendemiljö, livslängd, hälsa, barnadödlighet! 

Det är det som är hela grundiden med Living Hope och som vi stödjer. Att ge barn till de allra fattigaste familjerna utbildning och en framtid. Men för att det ska kunna bli verklighet behöver vi stödja uthålligt. Det tar 12-14 år innan ett barn gått igenom skolsystemet. Varje dag behöver de mat, kläder. Lärarna i Anton Public School behöver lön. Hyra till lokalerna barnen bor i. Osv. 

Därför är de gåvor som ges varje månad grunden för allt. Utan dem bryts barnens resa. Genom att bli partner så kan du stå med oss i detta arbete långsiktigt. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra skillnad för många. 
Bli partner genom att klicka här!
Vill du vara med och hjälpa? 200 kr/månad räcker till allt vad ett barn behöver i en månad. Bli partner ovan eller swisha nedan. 

Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!

 Direkt hjälp. Inga mellanhänder, ingen administration.
Swish ovan eller bankgiro 786-7989
.

Fler och fler företag stödjer oss! Ditt också? 
Kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Vill du läsa mer om åren som gått? En del av våra nyhetsbrev hittar du på vår hemsida genom att klicka här: www.helpforchildren.se 
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2022 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp