logo-h2

1 juni startar vi om igen i Indien! Nytt nyhetsbrev!

1 juni startar vi om igen i Indien! Nytt nyhetsbrev!

 Nyhetsbrev Maj 2022

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
1 juni startar skola och barnhem igen! 
Den 1 juni startar ett nytt läsår och Living Hope börjar då på sätt och vis om igen. För 21 år sedan startade William och Rebecka Living Hope Childrens home med 10 barn med målet att ge dem kläder, mat, tak över huvudet och framför allt utbildning. Dvs en framtid. Denna verksamhet växte år efter år. Fler barn togs emot. Förskola startades. Barnen blev äldre och behövde bättre utbildning. En skola startades. Ytterligare ett barnhem grundades. Fram till 2020 då man hade 175 barn och 7 årskurser i egen skola. Så kom pandemin. Den drabbade Indien precis som oss här hemma. Bara det att för de allra fattigaste så har det varit långt mycket värre. När Indien stängde ned i april 2020 så skickades barnen bokstavligen tillbaka till var de kom ifrån. Extremt fattiga hem, där livet handlar om att överleva. 

När vi här hade fått vår andra spruta så hade inte någon av dessa, eller personalen på barnhemmet fått sin första. Indien förblev därför nedstängt. De två åren har präglats av brist på arbete och brist på mat. Och trots att Dhiraj och de andra på Living hope har slitit för att hålla kontakten, fortsätta med distansutbildning, delat ut mängder av matpaket så har det bara lindrat, inte hjälpt i situationen. Många av de äldre barnen har tvingats börja arbeta, trots de var nära examen och en framtid med betydligt bättre arbeten. Några av de äldsta tjejerna har gifts bort. Flera av barnen har man tappat kontakten med då de flyttat ut på landsbygden i hopp om arbete. Detta har varit en stor sorg, så nära målet efter många års arbete men pandemin satte stopp. 

I januari fick de så återstarta skola och barnhem, men då bara årskurs 5-8.  Ca 75-80 barn kom tillbaka. William, Dhiraj och de andra i styrelsen för Living Hope tog då beslutet inför det nya läsåret som börjar 1 juni att starta om hela verksamheten. Börja om på nytt. Efter två år så kommer inte de äldsta barnen som gick i årskurs 10 och över tillbaka.
Beslutet innebär att man nu startar årskurs 1-8 i egen regi, plus en årskurs 9 som kommer delas upp på två andra skolor, då man saknar eget tillstånd för högre årskurser.  

Totalt kommer de från nu ha 130 barn som får allt vad de behöver för att klara sina studier. Kläder mat, boende och skola. Totalt 8 lärare och ledare är anställda plus kökspersonal och en warden ansvarig för barnhemmet. 

Två motiga år är över. Nu börjar vi om. Tillsammans och vi fortsätter stödja!
Tack för att du är med och gör skillnad!  
Förberett för 130 barn!
I veckan fick vi bilder från Bangalore. Nytt skolmaterial och matlager är inköpta. Barnen kom tillbaka den 28 maj inför skolstarten. Under senaste veckorna har man ställt i ordning lokaler etc. 
Barnen tillbaka. Samling i renoverade lokaler med nytt golv. 
Matförråd
Skolmaterial. 
Hjälp oss med skolavgifter!

Living Hope har bara tillstånd att driva skola upp till årskurs 8. När man startade egen skola var det för att säkerställa kvalité på lärare och undervisning. Den kommunala skolan kan inte ge undervisning på engelska och har problem med stora klasser och det är minst sagt inte de bästa lärarna som arbetar med barn från slummen. Dhiraj skriver:

In regards with needs for our students for this year 9th grade Is, 15 students who will be going to a private school this June. We need to pay their full year fees. Per student per year cost is Rs.45,000/-
 
Our plans to start Anton school from June 1st week and really looking forward to it.
All students will be coming from 1st to 8th std. And 9th will be the first batch who will go to a private school this year.


45000 Rs är ca 5600 kr, dvs 80.000 kr behövs för året som kommer för de 15 eleverna. Hjälp oss hjälpa till med skolavgifterna. Swish eller faktura går bra. Se nedan hur du gör! 

Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!
Examinationen i april avklarad
Det indiska läsåret slutar i april. I samband med det har man examensprov för alla barn. Varje barn följs upp, och klarade examensprov är ett villkor för att flytta upp till nästa årskurs. Nedan bild från examen och lektioner veckorna innan proven i april. 
Undervisning och läxläsning i april. 
Vi planterar idag, även om vi inte vet vad som väntar i morgon!
Ingen vet vad morgondagen innebär. Det har varit två tuffa år. Men för barnen och Living hope är det helt avgörande att de kan lita på att vi finns här. Och är med dem. Fortsätter stödja.

Den 11 maj hade vi årsmöte i Helpforchildren.se. Den ideella föreningen som en klass vid EFL i Lund startade efter en studieresa till Indien. Idag 11 år senare står vi kvar som förening och fortsätter att stödja barnen i Indien. Vi insåg att vi inte kan börja stödja en verksamhet som Living Hope med mindre än att det är ett långsiktigt åtagande. De tar emot fler barn och de startar skola för att vi stödjer dem. Att de kan lita på oss är helt avgörande för fortsatt arbete. På årsmmötet kunde vi konstatera att vi är så glada kunna fortsätta stödja verksamheten.  Med allt vad de behöver. Nedan några konkreta exempel. Skolväskor, skor. 


Det är så här vi jobbar på Helpforchildren.se. Direkt hjälp. Allt det ni ger förs över. Och när vi samlar in till något specifikt så ber vi om bilder på när det är inköpt så vi kan säkerställa att pengarna går till det vi sagt. 
Gör som Sparbanken Skåne - skillnad!
Linus Eriksson, ordförande i Helpforchildren.se blev i maj inbjuden att prata på Sparbankens Skånes Skypefredag som han för sina medarbetare ett antal fredag om året. Efter föredraget på temat-  Att bli berörd och inse att man kan göra skillnad så räckte Anders Österberg från banken över en check på 25000 kr till Helpforchildren. Fantastiskt. Ett stort tack. Det är räcker till allt vad de 130 barnen behöver i en hel månad. Wow!

Gör som Sparbanken Skåne, var med och stöd ni med, med ert företag eller i er vänkrets.  

Kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Genom att barnen får kläder, mat, tak över huvudet och framförallt utbildning. Inte en gång utan varje dag.

Utbildning är det som bryter och förvandlar dessa barns liv. Om de fullföljer utbildning fram till 17-18 års ålder kommer de kunna försörja både sig och sina familjer. Den dagen de själva skaffar barn kommer dessa inte behöva sättas i barnarbete, utan föräldrarna förstår vikten av utbildning och dess betydelse för framtiden. Ja faktum är att utbildning påverkar allt. Boendemiljö, livslängd, hälsa, barnadödlighet! 

Det är det som är hela grundiden med Living Hope och som vi stödjer. Att ge barn till de allra fattigaste familjerna utbildning och en framtid. Men för att det ska kunna bli verklighet behöver vi stödja uthålligt. Det tar 12-14 år innan ett barn gått igenom skolsystemet. Varje dag behöver de mat, kläder. Lärarna i Anton Public School behöver lön. Hyra till lokalerna barnen bor i. Osv. 

Därför är de gåvor som ges varje månad grunden för allt. Utan dem bryts barnens resa. Genom att bli partner så kan du stå med oss i detta arbete långsiktigt. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra skillnad för många. 
Bli partner genom att klicka här!
Vill du vara med och hjälpa? 200 kr/månad räcker till allt vad ett barn behöver i en månad. Bli partner ovan eller swisha nedan. 

Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!

 Direkt hjälp. Inga mellanhänder, ingen administration.
Swish ovan eller bankgiro 786-7989
.

Vill du läsa mer om åren som gått? En del av våra nyhetsbrev hittar du på vår hemsida genom att klicka här: www.helpforchildren.se 
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2022 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp