logo-h2

Årets julinsamling den bästa hittills. Se bilderna. Nu tar vardagen vid…

Årets julinsamling den bästa hittills. Se bilderna. Nu tar vardagen vid...

 Nyhetsbrev Januari 2022

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
Vi summerar julkampanjen:
Insamlingen räckte till alla julklappar!
I veckan stängde vi julkampanjen för året som gått. Vi kan konstatera att insamlingsmässigt är det den bästa jul vi haft i Helpforchildrens 10 åriga historia. Totalt 59200 kr samlades in vilket är nästan 2000 kr mer än vårt mål. Det gör att vi nu kan köpa in alla julklappar som planerat. Ja flera är redan inköpta. Nedan hittar ni bilder på det som redan är köpt.   
Inte en enda av dessa bilder hade varit möjlig utan er. Tack! Verkligen tack! Ni gör skillnad!
Tre stora tvättmaskiner inköpta. En kombi med inbyggd torktumlare. Nu kommer barnen slippa tvätta alla kläder för hand. Hållbart!
En gasspis inköpt. Nu kan de laga mat utan att elda gamla spånskivor. Hållbart!
En extra julgåva som vi aldrig hann lägga ut i kampanjen!  I mitten av november ordnade EFLs i Lund ett seminarium tillsammans med oss på Helpforchildren, Zelmerlöw & Björkman foundation och Sparbanken Skåne. Med i rummet var en representant från företaget Jafo som direkt finansierade inköp av varmvattenberedare. Så nu kommer barnen kunna ha varmvatten till dusch och tvätt framöver. Hållbart! 


En personlig julgåva till varje barn! På bilden ovan är några av barnen i samband med att julklapparna delades ut strax innan jul!  Härligt!

Här intill Niriksha med sin julklapp. I en pandemitid som drabbat Indien mycket hårt. 
Återstår att köpa in är sängar och mer grytor till kök. Det är på g. Vi förde över 80% av pengarna innan vi fått in allt, varför resterande kommer föras över nu i januari så de kan gå vidare med resterande inköp. 

Det är så här vi jobbar på Helpforchildren.se. Direkt hjälp. Allt det ni ger förs över. Och när vi samlar in till något specifikt så ber vi om bilder på när det är inköpt så vi kan säkerställa att pengarna går till det vi sagt. 
En fin julfest också!
Fredagen innan jul ordnade de också en julfest för alla barn som var kvar på barnhemmet. Pga av Corona är måste de vara färre barn samlade samtidigt, i kombination med att en del familjer valt att ta hem sina barn. Men ordna fester kan de. Under plåttaken där de normalt äter alla måltider, var det dansuppvisning, sång och musik och massor med julpynt! 

Mitt på bilden sitter William som grundade barnhemmet 2001 tillsammans med sin fru Rebecka som tyvärr hastigt avled i våras. Första julen utan henne har varit jobbigt för familjen. Samtidigt är det rörande att inse vilken skillnad William och Rebeckas modiga beslut inneburit för alla de hundratals barn de hjälpt och förvandlat framtiden för genom åren. Det som kallas eftervärme. Ni vet den där värmen som finns kvar i en södervägg, även efter solen gått ned. Rebeckas uppoffrande liv dröjer sig kvar i vart och ett av barnen ni ser på dessa bilder. För resten av deras liv. 
Hjälp oss fortsätta hjälpa!
Julgåvor är fantastiska och gör det där extra som de pratat om i åratal, men aldrig haft råd med. Det ger också barnen något extra. Att minnas och se fram emot. Men, det är i vardagen skillnaden skapas. Genom att barnen får kläder, mat, tak över huvudet och framförallt utbildning. Inte en gång utan varje dag.

Utbildning är det som bryter och förvandlar dessa barns liv. Om de fullföljer utbildning fram till 17-18 års ålder kommer de kunna försörja både sig och sina familjer. Den dagen de själva skaffar barn kommer dessa inte behöva sättas i barnarbete, utan föräldrarna förstår vikten av utbildning och dess betydelse för framtiden. Ja faktum är att utbildning påverkar allt. Boendemiljö, livslängd, hälsa, barnadödlighet! 

Det är det som är hela grundiden med Living Hope och som vi stödjer. Att ge barn till de allra fattigaste familjerna utbildning och en framtid. Men för att det ska kunna bli verklighet behöver vi stödja uthålligt. Det tar 12-14 år innan ett barn gått igenom skolsystemet. Varje dag behöver de mat, kläder. Lärarna i Anton Public School behöver lön. Hyra till lokalerna barnen bor i. Osv. 

Därför är de gåvor som ges varje månad grunden för allt. Utan dem bryts barnens resa. Genom att bli partner så kan du stå med oss i detta arbete långsiktigt. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra skillnad för många. 
Bli partner genom att klicka här!
Vill du vara med och hjälpa? 200 kr/månad räcker till allt vad ett barn behöver i en månad. Bli partner ovan eller swisha nedan. 

Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!

 Direkt hjälp. Inga mellanhänder, ingen administration.
Swish ovan eller bankgiro 786-7989
.

Fler och fler företag stödjer oss! Ditt också? 
Kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Vill du läsa mer om åren som gått? En del av våra nyhetsbrev hittar du på vår hemsida genom att klicka här: www.helpforchildren.se 
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2022 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp