logo-h2

Du är en nyhetsskapare!

Du är en nyhetsskapare!

 Nyhetsbrev Augusti 2022

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
Du är en nyhetsskapare!
Livet rullar på här hemma. Semester och vila blandas med nyheter om krig, elpriser, valår och klimat. Läget i Indien i stort och situationen för de 130 barnen hos Living Hope i synnerhet är det färre rubriker om. Inga alls faktiskt. Därför vill vi ge dig några nyheter som visar vardagen för barnen och senaste nytt. Rubrikerna är:

Sängarna från julkampanjen på plats
6 av 15 skolavgifter är betalda!
Hälsocamp med Aster Hospital
Nya kläder till alla barnen
Lärarlöner är skolans största utmaning


Texterna hittar du nedan. Tack för du tar dig tid att läsa, och komihåg dessa bilder och berättelser skapas tack vare det stöd vi tillsammans ger barnen! Utan dig hade de inte funnits!

Du är en nyhetsskapare! Tack! 
Sängarna från julkampanjen på plats
En av julgåvorna i år var sängar för barnen. Hopfällbara med madrasser. Ni alla gav till detta och nu har de fått dem på plats. Långa leveranstider även i Indien. Totalt 40 sängar som kan fällas ihop dagtid så lokalerna kan användas till annat också. Ett stort tack, precis så vi vill det ska fungera. Direkt hjälp, ingen administration och evidensbaserat. Bilder på när det är på plats så vi vet pengarna når fram. 
Notera lådorna vid huvudändan. Varje barn har en sådan låda. Där i har varje barn allt det äger. Varje kväll packar man omsorgsfullt om lådan med kläder, tandborste, anteckningsbok etc. Överflöd är ett ord som inte finns här... 
6 av 15 skolavgifter betalda
I förra nyhetsbrevet berättade vi om att de äldsta barnen, årskurs 9 som är totalt 15 stycken behöver gå på annan skola. Vilket innebär skolavgifter. Vi kunde föra över 25000 SEK i juni vilket innebär att 6 av 15 barns avgifter är helt betalda. Man har fått anstånd med resterande belopp så barnen kan gå i skolan i väntan på betalning. Totalt behovs ca 40.000 SEK till för att allt ska vara betalt. Var gärna med och stöd, varje krona gör skillnad. 
Pojkarna i årskurs 9 med nya uniformer! 

Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!
Hälsocamp med Aster Hospital
Barnens hälsa är viktig och de arbetar aktivt med att få barnen att röra på sig och ha koll på deras status. I slutet av juni kom personal från Aster Hospital till barnhem och skola och ordnade med "Physical fitness camp".  De stod fritt för alla undersökningar och dagen avslutades med en lunch som de bjöd på. Härligt!
Nya kläder till alla barnen!
Ja, bilderna talar för sig själva... Hela. Rena. Glada! 
Lärarlöner är skolans största utmaning!
Anton public school är nyckeln till barnens framtid. Genom att de får bra utbildning kommer de att kunna försörja sig själva och sina familjer i framtiden. Därför är undervisningen kärnan i hela arbetet och sedan 2013 har de kunnat ha skola i egen regi. Anton Public school. 
Lektion pågår juli 2022! Enkla förhållanden, men livsavgörande!
För att hålla bra kvalitet krävs bra lärare. Just nu har de fem lärare anställda. Pandemin och krav från myndigheter har gjort att lärarlönerna ökar. Ca 12000 Rupies är en förväntad lärarlön idag, vilket motsvarar ca 1500 kr/månad. Lite med svenska mått mätt, men det är nästan 3 gånger högre än när man startade skolan. Vi fortsätter att stödja och en viktig del av det vi samlar in går just till att säkra kvalitén i skolan.  
Vill du vara med och hjälpa? 200 kr/månad räcker till allt vad ett barn behöver i en månad. Bli partner genom länken eller swisha nedan. 
Bli partner genom att klicka här!

Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!
Vill ni som företag göra skillnad?
Kanske ta ansvar för en lärarlön varje månad? 

Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura.
Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Genom att barnen får kläder, mat, tak över huvudet och framförallt utbildning. Inte en gång utan varje dag.

Utbildning är det som bryter och förvandlar dessa barns liv. Om de fullföljer utbildning fram till 17-18 års ålder kommer de kunna försörja både sig och sina familjer. Den dagen de själva skaffar barn kommer dessa inte behöva sättas i barnarbete, utan föräldrarna förstår vikten av utbildning och dess betydelse för framtiden. Ja faktum är att utbildning påverkar allt. Boendemiljö, livslängd, hälsa, barnadödlighet! 

Det är det som är hela grundiden med Living Hope och som vi stödjer. Att ge barn till de allra fattigaste familjerna utbildning och en framtid. Men för att det ska kunna bli verklighet behöver vi stödja uthålligt. Det tar 12-14 år innan ett barn gått igenom skolsystemet. Varje dag behöver de mat, kläder. Lärarna i Anton Public School behöver lön. Hyra till lokalerna barnen bor i. Osv. 

Därför är de gåvor som ges varje månad grunden för allt. Utan dem bryts barnens resa. Genom att bli partner så kan du stå med oss i detta arbete långsiktigt. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra skillnad för många. 

 Direkt hjälp. Inga mellanhänder, ingen administration.
Swish ovan eller bankgiro 786-7989
.

Vill du läsa mer om åren som gått? En del av våra nyhetsbrev hittar du på vår hemsida genom att klicka här: www.helpforchildren.se 
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2022 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp