logo-h2

Barnhemmet behöver ny minibuss!

Barnhemmet behöver ny minibuss!

 Nyhetsbrev September 2022

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
En ny minibuss behövs!
Hösten 2012 samlade vi in pengar till en minibuss. Syftet var flera. Dels för att kunna åka och köpa mat till barnhemmet och dels till skjutsa barnen till skolan. Vi var många privatpersoner och företag som var med och gav pengar. Nedan ser du nyhetsbrevet från mars 2013 när fordonet var på plats. Glädjen var enormt stor då! 
Idag snart 10 år senare så är bilen utsliten. Dhiraj John skriver: 

"We are having a special requests/ need to share with you.
The white van which you/ (Help for children )had given to us.
We have used it very carefully for many years now, it's been almost 10 years.
But now every time we have to give for repairs it's costing us a lot, So the showroom person has said it's better to exchange it and take a new one, Or else the amount you are spending for repairs you can actually add more money and buy a new van and use it for a good 8 to 10 years.
 
Please advise and let us know if HELP FOR CHILDREN, would like to help us exchange a mini van.
Since we are not going to buy a new one, the cost would be half the amount.
But I can get back to you with that.
Thanks
 
Right now we use that mini Van to take the 9th grade school girls and boys And also to bring food supplies. Or take students for sports events etc"


En helt ny bil kostar ca 560.000 Rs, vilket motsvarar ca 75.000 SEK. Köper man en bättre begagnad så tror Dhiraj det kan handla om ca 35-50.000 SEK. Vi vill vara med och göra det möjligt igen. Därför startar vi nu en särskild bilinsamling! Så fort vi fått ihop tillräckligt med pengar för vi över dem direkt. I oktober är det en stor festival i Indien (Diwali) och då brukar det vara mycket erbjudanden och rabatter så man hoppas kunna nyttja, OM pengarna finns där. Vi hoppas verkligen kunna dela bilder på en ny bil inom kort.
 
Bidra till bilköpet här:
Swisha valfritt belopp nedan. Vill du ge som företag mot faktura? Klicka på den blå rutan så ordnar vi det. Tack för din hjälp!!
För att ge bilgåva mot faktura, klicka här!

Bilgåva ger du via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!
Independence day 75 år
15 augusti i år firade Indien 75 år som självständigt land. Detta firades på barnhemmet med uppvisning av barnen och fest kakor till alla barnen! 
Inter-school Athletics
Ännu ett exempel på hur man engagerar sig i barnens hälsa och sportintressen. I augusti deltog barn från Anton Public school i en rad olika aktiviteter och vann både lag och individuella priser. Det är så kul att se, inte minst med tanke på barnens bakgrund från väldigt fattiga hem och kastlösa. De de möter kommer från mer välbärgade skolor och hem. De visar bokstavligen på likvärdighet och att barn oavsett bakgrund kan.  
Teachers day! 
I förra nyhetsbrevet berättade vi om att den största utmaningen de har just nu är att kunna betala och behålla bra lärare. De har idag fem lärare anställda för att kunna driva Anton Public School och krav på minimilöner (trots att de inte får en krona i bidrag från samhället) är en stor utmaning. I ett led att uppmuntra sina lärare och ge dem fokus ordnade man 5 september Teachers day. Presenter till lärarna och mat och tårta till lärare och alla barn. Riktigt bra och ledarskap! 
Bilderna talar för sig själv. Dessa lärare är helt avgörande för att kunna behålla kvalitén i skolan, så att barnen får rätt utbildning. Var med och hjälp oss hjälpa dem genom att bli regelbunden partner.  
Lektion pågår juli 2022! Enkla förhållanden, men livsavgörande!
Vill du vara med och hjälpa? 200 kr/månad räcker till allt vad ett barn behöver i en månad. Bli partner genom länken eller swisha nedan. 
Bli partner genom att klicka här!

Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!
Vill ni som företag göra skillnad?
Kanske ta ansvar för en lärarlön varje månad? 

Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura.
Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Genom att barnen får kläder, mat, tak över huvudet och framförallt utbildning. Inte en gång utan varje dag.

Utbildning är det som bryter och förvandlar dessa barns liv. Om de fullföljer utbildning fram till 17-18 års ålder kommer de kunna försörja både sig och sina familjer. Den dagen de själva skaffar barn kommer dessa inte behöva sättas i barnarbete, utan föräldrarna förstår vikten av utbildning och dess betydelse för framtiden. Ja faktum är att utbildning påverkar allt. Boendemiljö, livslängd, hälsa, barnadödlighet! 

Det är det som är hela grundiden med Living Hope och som vi stödjer. Att ge barn till de allra fattigaste familjerna utbildning och en framtid. Men för att det ska kunna bli verklighet behöver vi stödja uthålligt. Det tar 12-14 år innan ett barn gått igenom skolsystemet. Varje dag behöver de mat, kläder. Lärarna i Anton Public School behöver lön. Hyra till lokalerna barnen bor i. Osv. 

Därför är de gåvor som ges varje månad grunden för allt. Utan dem bryts barnens resa. Genom att bli partner så kan du stå med oss i detta arbete långsiktigt. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra skillnad för många. 

 Direkt hjälp. Inga mellanhänder, ingen administration.
Swish ovan eller bankgiro 786-7989
.

Vill du läsa mer om åren som gått? En del av våra nyhetsbrev hittar du på vår hemsida genom att klicka här: www.helpforchildren.se 
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2022 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp