logo-h2

Nytt stipendie utdelat, läget i Indien och mycket mer i nyhetsbrev maj 2023

Nytt stipendie utdelat, läget i Indien och mycket mer i nyhetsbrev maj 2023

 Nyhetsbrev Maj 2023

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
Nytt stipendie utdelat
Nu har vi delat ut Rebekha Johns stipendie. För två år sedan avled hastigt Rebekha, medgrundare till Living Hope som driver det barnhem och skola vi stödjer. Hon satt ofta på kvällarna och hjälpte barnen med engelska studierna. En fast punkt i en annars kaotisk tillvaro. För att hedra hennes minne föreslog vi i styrelsen för Helpforchildren att vi skulle inrätta ett stipendie. Hennes man William var positiv och sagt och gjort: I sista veckan i april delades stipendiet ut.
Stipendiet ska gå till två elever i årskurs 8 i Anton Public School. En tjej och en kille som gjort framsteg i engelska givet barnens bakgrund och situation. Stipendiet är på 500 kr per person och ska gå till att fortsätta utveckla barnen och vidare engelska studier. Det är första gången vi delar ut det och valet i år föll på Anusha och Sagar som ni ser på bilden ovan. 
Till minne av Rebekha John för hennes hjärta för de mest utsatta barnen.

Korruption sätter stopp för utökad skola

Det har den senaste tiden varit mycket rapportering om Indien som en nation på framgång, en demokrati som precis nått positionen som världens folkrikaste land. Den dagliga verkligheten i Bangalore är dock att det fortfarande råder mycket korruption på lokal nivå. I skiftet maj juni startar Anton Public School upp ett nytt läsår. Då kommer man ha årskurs 1-8 på den egna skolan samt årskurs 9 och 10 på en annan skola i Bangalore. Anledningen är att man inte har tillstånd för mer än till årskurs 8. Vi har frågat om de inte kan söka om tillstånd för årskurs 9 och 10 och fått svaret: "Inte utan att muta oss fram! Och även om vi skulle välja betala någon lokal politiker skulle vi aldrig veta om det är tillräckligt för att få ett tillstånd. Sannolikt skulle vi bara få reda på att vi också måste betala den eller den."  Så är verkligheten 2023 i Indien. Och mutor är inte ett alternativ. Återstår att skicka in en ansökan, med vetskapen att den inte kommer behandlas.
 
Därför har de inlett ett samarbete med en annan skola som har tillstånd, men med konsekvensen att de måste betala skolavgifter för barnen så att de kan fortsätta sina studier. Slutför barnen årskurs 10, som är sista året i grundskolan, öppnas möjligheten att läsa vidare på pre-university som motsvarar vårt gymnasium. Efter det är de garanterade jobb som är så pass väl betalda att de kan försörja sig själva och sina familjer. Den onda spiralen av analfabetism och fattigdom bryts.
 
Vi återkommer inom kort med en insamling till skolavgifter för läsåret 2023/24.

Nya examensprov klara!

Just nu är det sommarlov i Indien. Det innebär att skolan är stängd och de flesta barnen är hemma i hos sina familjer. Även om några av barnen är föräldralösa så har de någon form av hem via släktingar.
 
I veckan före påsk hade man för första gången prov anordnade av delstaten, liknande våra nationella prov. De övervakades av lärare från andra skolor och innebar att alla elever i vissa årskurser fick genomföra samma prov som barn på andra skolor. Vi har inte fått återkoppling på resultaten än, men det ska bli intressant att se hur Anton Public School står sig i relation till andra skolor.  I veckorna efter påsk hade så de vanliga examensproven. Godkänt på dessa är en förutsättning för att flyttas upp till nästa årskurs.
 

Se bilder nedan från examensdagarna.  
Barnhemmet på foto
Fotografering av en del av barnen på barnhemmet. Idag är de totalt 130 barn. I mitten ser ni William John som startade med 10 barn 2001. 
Ytterligare julgåvor är inköpta!
Två skrivare inköpta till Anton Public school. En av de julgåvor vi samlade in pengar till i julas. 

Igen tack. Utan er hade dessa bilder inte funnits!
Ni gör skillnad! 

Årsmöte 2023 klart!

3 maj hade vi årsmöte för 12 gången i Helpforchildren. Föreningen som grundades 2011 av en MBA klass vid EFL i Lund. Vi besökte Bangalore som en del av våra studier och kom i kontakt med Living Hope. Idag 12 år senare har verksamheten växt både i antal barn som får hjälp och med en skola i egen regi. Ökad kvalité i det mesta så som lokaler, kök, mer personal är viktiga resultat. Under 2022 ökade vi insamlade medel med 25%, där insamling till ny minibuss var ett viktigt insamlingsmål. Totalt överfördes 98% av insamlade medel.  

Det är så vi arbetar, allt arbete sker ideellt, inga avgifter eller omkostnader. Allt som samlas in förs över. Tack till alla er som varit med och stött barnen under verksamhetsåret 2022.  
Vill du vara med och hjälpa? 200 kr/månad räcker till allt vad ett barn behöver i en månad. Bli partner genom länken eller swisha nedan. 
Bli partner genom att klicka här!

Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!
Vill ni som företag göra skillnad?
Kanske ta ansvar för en lärarlön varje månad? 

Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura.
Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Genom att barnen får kläder, mat, tak över huvudet och framförallt utbildning. Inte en gång utan varje dag.

Utbildning är det som bryter och förvandlar dessa barns liv. Om de fullföljer utbildning fram till 17-18 års ålder kommer de kunna försörja både sig och sina familjer. Den dagen de själva skaffar barn kommer dessa inte behöva sättas i barnarbete, utan föräldrarna förstår vikten av utbildning och dess betydelse för framtiden. Ja faktum är att utbildning påverkar allt. Boendemiljö, livslängd, hälsa, barnadödlighet! 

Det är det som är hela grundiden med Living Hope och som vi stödjer. Att ge barn till de allra fattigaste familjerna utbildning och en framtid. Men för att det ska kunna bli verklighet behöver vi stödja uthålligt. Det tar 12-14 år innan ett barn gått igenom skolsystemet. Varje dag behöver de mat, kläder. Lärarna i Anton Public School behöver lön. Hyra till lokalerna barnen bor i. Osv. 

Därför är de gåvor som ges varje månad grunden för allt. Utan dem bryts barnens resa. Genom att bli partner så kan du stå med oss i detta arbete långsiktigt. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra skillnad för många. 

 Direkt hjälp. Inga mellanhänder, ingen administration.
Swish ovan eller bankgiro 786-7989
.

Vill du läsa mer om åren som gått? En del av våra nyhetsbrev hittar du på vår hemsida genom att klicka här: www.helpforchildren.se 
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2023 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp