logo-h2

Stella äntligen sjuksköterska!

Stella äntligen sjuksköterska!

    Nyhetsbrev februari 2021

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
Helpforchildren.se fyller i 10 år 2021. Det är 10 år sedan vi började stödja Living Hope i Bangalore. I detta och årets nyhetsbrev kan du läsa om resultatet och vad vi åstadkommit tillsammans för barnen i Indien. Stella är ett av dem...
Stella färdig sjuksköterska!
Hela iden med Living Hope som vi stödjer är att erbjuda barn till väldigt fattiga familjer, kläder, mat, tak över huvudet och framförallt studier. Genom det undviks inte bara att barnen hamnar i barnarbete, utan barnen får utbildning så att de i framtiden kan försörja sig och sina familjer- Så att deras barn en dag kan gå i skolan. Den onda cirkeln av generationer av analfabetism och extrem fattigdom bryts. Ett mycket konkret exempel på att detta fungerar är Stella. Dhiraj ansvarig för Living Hope skriver så här.

For those of you who don't know, this is Stella… then & now! Stella was born into a very poor family, yet she chose to study at Living Hope & chase her dreams. In 2010, she joined Living Hope at 12 years old, having never learned English. After working hard & completing her studies at Living Hope, she moved on to pursue nursing school at the well know Baptist Hospital. She is now living her dream as a full-time nurse! The fact that she fluently speaks English, a skill that she grew from her time at Living Hope, is instrumental to her day-to-day work as she interacts with patients.
Stella is just one of many examples of how education can stop the cycle of poverty. Living Hope is so proud of Stella & grateful God for His faithfulness in her life!


För några veckor sedan fick alltså Stella beskedet att hon klarat sin 3 åriga sjuksköterskeutbildning och fått fast anställning vid sjukhuset där hon läst, någon kilometer från barnhemmet. Coronan har medfört sådan belastning att de kortade ned hennes sista praktikperiod och erbjöd henne istället arbete.


Tack till alla er som varit med och stött Stella med skolavgifter! Hon lyckades med hjälp av Er!! 
Helpforchildren 10 år:

"No place to sleep in my house"
Berättelsen om Stella får mig att minnas mitt andra besök på barnhemmet i Bangalore.i februari 2012. Under dagen hade vi besökt ett antal av barnens föräldrahem. Besök som berörde mig djupt. Hem bestående av ett antal plåtar och trasiga presenningar, där man lagade mat över öppen eld i en liten jordhåla i marken. De flesta skjulen var så små att de inte fanns plats att sova för alla utan ofta sov barnen  på marken utanför. Föräldrarna analfabeter och dagavlönare på olika byggen. Inkomsten var runt en dollar om dagen, till att försörja en familj på 3-5 barn. Mitt i all denna misär fanns ändå en stolthet. Stolta över sina barn, som kommer hem och pratar engelska med ljushåriga främmande personer från en annan världsdel. I varje nytt hem vi besökte, ville man bjuda oss på någonting, bakverk, juice, där vi satt hukade under plåtar i 40 graders värme. Vi fick säga nej till allt pga våra europeiska magar, tills någon kom på att vi drack läsk på flaska. Det spred sig fort och i nästa hem vi besökte hade man snabbt ordnat läsk. Det var svårt ta emot då vi insåg att det var hela deras dagslön vi drack... men vi drack, för vi förstod att det var viktigt för dem. Och för mig blev några klunkar läsk livsförvandlande. 
På kvällen ordnade Dhiraj och de andra ledarna en samling för oss med alla barn på barnhemmet. På en yta under ett stort plåttak samlades de då ca 120 barnen i fina rader direkt på stengolvet. Vi fick stolar. Plötsligt spelar de musik ur ett par gamla högtalare och ett av barnen kommer fram och ställer sig inför oss alla. Flickan håller en kartongbit där hon skrivit: "No place to sleep in my house". Hon står där en stund och så vänder hon kartongbiten och visar baksidan: Där står: But today I have my own bed. Barnen jublar!
Nästa barn kommer fram. "No one told me to keep my dress clean", och så vänder han skylten: "But at Living Hope, I always wear good clothes" Mer jubel.. och mina tårar börjar rinna ner för kinderna. Nästa barn: "One time food was dificult".. "Today I eat 4 time a day" Och så fortsätter det, barn efter barn...  I was an orphan,... But today I have parents at Living Hope. Tårarna rinner vid det här laget så jag har svårt att läsa skyltarna. Och tårarna rinner idag nio år senare när jag skriver detta. 
Det här är allt vad Helpforchildren.se handlar om. Genom William, Rebecka, Dhiraj och de andra ledarna på Living hope så förvandlas dessa barns liv. Det finns verkligen ett före och ett efter. När jag idag pratar med Dhiraj så finns så mycket oro, oro att barnen inte ska klara av studier. Så då erbjuder man extra läxläsning och helgundervisning. Oro för att föräldrarna ska tvingas ta hem barnen för barnarbete för överlevnad i Coronakrisen, så då delar man ut matpaket till familjerna. Man ser ett behov, man möter det. För barnen skull. Jag är så imponerad över det ansvar man tagit på sig i och med att man erbjudit dessa barn en plats hos dem. Det är inget dagsverk. För att ett barns liv ska förvandlas tar ett decennium. Ett decennium av måltider, lektioner, samlingar, vakter så de kan sova tryggt i ett osäkert område, byggnationer, rekrytering av lärare, läkarbesök, klädvård... och där i andra änden... finns resultatet. Ett barn som aldrig mer kommer sakna en plats att sova, mat på bordet, just för att det kan försörja sig själv. De är bokstavlingen hjältar de ansvariga på Living Hope. 

Vi kan inte hjälpa alla, men för dessa barn kan vi göra det möjligt. Förra läsåret klarade alla (!) 170 barn sina årliga examensprov. Det gör att de är på god väg. Nästa årskurs. Närmare sin dröm. Ledarskapet finns. Omsorgen om dem finns. Det som är en brist är pengar, till mat, skolböcker, uniformer, lärare, lokaler...  I år är det 10 år sedan vi bildade föreningen Helpforchildren.se efter en MBA-klass vid EFL i Lund besökt Bangalore, och blivit berörda av Dhiraj och barnen. Vi insåg att de gör skillnad och att vi kan göra skillnad genom dem. Idag ser vi resultaten. I Stella och i alla de andra barnen som får en framtid. Och vi fortsätter. För vi vill se fler skyltar hållas upp... fler barn som stolt ler när skylten vänds.. och det gör vi i ett decennium till, och ett till så länge som det behövs! 

Till alla er som varit med och stött oss ekonomiskt under åren: Förstår ni att det är genom era gåvor som allt detta blir möjligt? Pga av er kan skyltarna vändas.

Tack. Ett så stort tack! Ni är bäst! 

/Linus för styrelsen i Helpforchildren.se 

Hjälp oss betala skolavgifter

Distansundervisningen fortsätter för de flesta av barnen, men i helgen fick vi besked om att de äldsta barnen, de som går i sista årskurs i grundskolan (10th standard) och de som går på College/preuniversity får börja skolan fysiskt igen. Under tiden som det varit distansundervisning har Living Hope inte behövt betala skolavgifter, men nu måste det.

Avgifterna är:
College fee, sista års elever 5 st á 12.000 Rs = 60.000 Rs tillsammans. (6900 SEK)
Pre-uni students 4 st á 18.000 Rs = 72.000 Rs tillsammans  (8300 SEK)

Dessa ska betalas nu så de kan fullfölja sina studier precis som Stella gjort. Totalt behövs alltså ca 15.200 kr. Tack för din hjälp. 

Bidra till skolavgifterna via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!

Weekend school för barnen!

Som det ser ut nu så kommer inte skolorna tillåtas öppna förrän till nästa läsår, dvs skiftet maj/juni. Vaccination för den sociala klass som dessa barn kommer ifrån är inte högsta prio, om det ens kommer ske?  Oron är stor hos Dhiraj att barnen inte kommer tillbaka. De kämpar därför med att hålla kontakt med familjerna. I något fall har man tappat kontakten då de inte längre svarar när man ringer. Problemet med det är att om barnen inte fortsätter studierna, kommer de med all sannolikhet gå tillbaka till barnarbete. Flickorna kommer giftas bort, och barnen ärver i praktiken sina föräldrars vardag av fattigdom och analfabetism. De år som Living hope satsat rinner ut i sanden. Därför gör man allt man kan för att stötta familjerna. Matpaket fortsätter man att dela ut varje månad. och sedan årsskiftet driver de också Weekend School. Barnen får komma in i två omgångar på lördagen. Då går man igenom veckans studier, har prov och följer upp så alla hänger med. Bilden ovan är från i lördags 20 februari. Ca 100 av de 170 barnen når man så här. resterande bor så långt bort att de har svårt att ta sig in. Genom era gåvor är det möjligt att behålla lärarna och stötta så barnen fortsätter sin skolgång genom Coronan. 

BÄRBARA DATORER EFTERLYSES!
Vi hoppas kunna åka ned under 2021 till barnhemmet, så fort Corona restriktionerna lättar. Då behöver de ha nya datorer. Vi vill därför redan nu uppmana er som byter datorer på jobb, att lägga undan bärbara datorer. Lägg bara ett mejl på info@helpforchildren.se så återkommer vi med när vi kan hämta dem. 
Tack för att du gör skillnad!!

Var med och stöd arbetet här: 

 Direkt hjälp. Inga mellanhänder, ingen administration.
Swish nedan eller bankgiro 786-7989
.


Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!

Fortsätt var med och stöd barnen.
200 kr/månad gör skillnad

För två luncher kan du ge allt ett barn behöver i form av kläder, mat, tak över huvudet och utbildning i en hel månad.  Vi behöver fler som blir partners och är med och ger varje månad. 

Bli partner genom att klicka på länken nedan.

Och kom ihåg:
Allt du ger förs över, ingen administration, inga mellanhänder. Direkt hjälp!

 
Bli partner genom att klicka här!
Gör som flera företag. Var med och stöd barnen i Indien som en del av ert CSR arbete?
Kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2021 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp