logo-h2

Skola och barnhem i Indien öppnar igen!

Skola och barnhem i Indien öppnar igen!

 Nyhetsbrev Oktober 2021

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
Skola och barnhem öppnar igen 
Den 15 september fick man öppna sin egna skola, Anton Public School igen efter ha varit stängd i princip hela förra läsåret pga pandemin. Samtidigt kunde man också öppna barnhemmet. Ett år där man kämpat med distansundervisning och lördagsskola är nu över. Till att börja med får man ta emot elever i årskurs 5-8. Yngre årskurser är ännu inte tillåtna, men man hoppas att de också får komma tillbaka i skiftet oktober -november. Så länge fortsätter man med lördagsskola för de yngre. Det gör också att man kunnat öppna barnhemmet igen så de får boende och mat som tidigare. Vi har i veckan fått en rad bilder från första dagarna i skolan, som vi vill dela med er. 
Fest när barnen kom tillbaka
De äldsta barnen som går i årskurs 9 och 10 samt på preuniversity som går på den allmänna skolan har varit i gång sedan juni. När nu Anton Public School och barnhem öppnade så ordnade man en fest för barnen. Mat på palmblad enligt indisk tradition. 
Renoverade lokaler
I våras gjordes en inspektion från myndighetena i delstaten Karnataka. Trots att man inte får en enda krona i stöd från delstaten så ställdes en rad nya krav på både barnhem och skola. Detta ledde till att man varit tvungna att renovera flera av lokalerna man hyr. Väggar har putsats om och målats. Nya golv har lagts, i flera rum fick de krav på att det måste vara klinker och inte betong. Ett arbete som pågått under våren. Nedan ser ni bilder från tjejernas byggnad, som sedan tidigare av säkerhetsskäl ligger helt skild åt från pojkarnas. Läxläsning på den nedra bilden för de äldre tjejerna. Vi som besökt dem minns hur de sitter på golvet, med läxboken i knäet och arbetar helt tyst i timmar. Så fascinerande. Lådorna på väggen förvarar tjejerna sina ägodelar. Allt de äger ryms i lådan...  
 
Vi har stött renoveringen under våren med hjälp av era gåvor. Tack för ni har gjort det möjligt! 
Inte alla barn kommer tillbaka
Pandemin har drabbat de fattiga familjerna hårdast av alla. Bristen på mat har inneburit att flera familjer valt att flytta tillbaka till landsbygden i hop om bättre förhållanden. Det har gjort att man tappat kontakten med några av de familjer vars barn bott på barnhemmet och gått i skola via Living Hope. Man försöker nu få kontakt igen men det är inte så lätt då i vissa fall finns inte mobilabonnemang kvar. Det är också så att en del föräldrar bestämt att de äldre barnen ska stanna hemma och arbeta, och därmed inte får slutföra sina studier. På ett sätt kan man förstå det när det handlar om överlevnad men samtidigt: Dessa familjers framtid ligger i att barnen får utbildning. För om de fullföljer sin utbildning kan de få jobb som räcker att försörja hela familjen. I synnerhet är det tragiskt när några av döttrarna under året gifts bort till en annan familj. Bara några år till så hade dessa tjejer kunnat stå på egna ben med en examen i hand. Risken är istället stor att de hamnar i en familj där analfabetism och fattigdom binder dem kvar i det liv de kämpat så många år för att kunna lämna. Dhiraj utrycker det som en stor sorg. Många års arbete om intet för dessa barn. Hans bedömning är att de kommer vara ca 125 barn när de helt kan öppna igen, vilket ska jämföras med 175 barn innan pandemin. 

Att dela ut matpaket under pandemin har varit ett sätt att hålla kontakt med familjerna, men också att visa dem att hela familjen får värde av att barnen går i skola. Dhiraj kommer försöka söka upp så många som möjligt, men för en del är det tyvärr för sent. Efter 8-10 år på barnhem och i skola så hade det räckt med 2 år till för att få en examen och en helt annan framtid. Bara tanken gör ont... 
Måltid för de äldsta tjejerna. Färre nu... 
Nytt skolmaterial
Inför skolstart så gjorde vi en överföring av medel som samlats in under sommaren. För det har man nu kunnat köpa skolmaterial för läsåret man nu är inne i. Dessa böcker kommer alltså från oss och tänk att de nu ligger i ett barns skolväska som vi gav i julklapp i vintras. Det går att göra skillnad!
Dhiraj Johns läser till rektor
För två år sedan började Dhiraj studera till rektor. Han är redan ansvarig för Anton Public School men ett sätt att både leva upp till myndighetskrav och men också kunna ta ett huvudansvar för det pedagogiska arbetet. Under pandemin har det varit ett års uppehåll men nu tas studierna upp igen. Till våren hoppas han kunna ta examen. 
Största behovet just nu!
I juli nyhetsbrev skrev vi om det största behovet. Eftersom det fortfarande är aktuellt så delar vi det igen. 

Vi frågade Dhiraj vad det största behovet är just nu. Han svarade:

"Our biggest need right now it's to build 1 storey building above the church building property without demolition the present structure. Which cost around 15,00,000 lakhs total. So we can have 2 extra rooms for boys for later.
Please do think about it."


Byggnaderna som barnhemmet ligger i hyr man, men just kyrkbyggnaden äger man själva då de fick den som en gåva för ett antal år sedan. Det gör att en våning till där, inte ska ses som en tillfällig åtgärd, utan början på att kunna bygga ett permanent barnhem. I styrelsen för Helpforchildren.se har vi bestämt att vi ska stödja byggnationen ekonomiskt. Kostnaden motsvarar ca 170.000 SEK. Vill du vara med och stödja så du välkommen. Alla gåvor är välkomna. Hjälp oss hjälpa.

Kontakta oss på info@helpforchildren.se i så fall!  

Fortsätt var med och stöd barnen.
200 kr/månad gör skillnad

För två luncher kan du ge allt ett barn behöver i form av kläder, mat, tak över huvudet och utbildning i en hel månad.  Vi behöver fler partners som är med och ger varje månad. 

Bli partner genom att klicka på länken nedan.

Och kom ihåg:
Allt du ger förs över, ingen administration, inga mellanhänder. Direkt hjälp!

 
Bli partner genom att klicka här!

Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!

 Direkt hjälp. Inga mellanhänder, ingen administration.
Swish ovan eller bankgiro 786-7989
.

Vill du läsa mer om åren som gått? En del av våra nyhetsbrev hittar du på vår hemsida genom att klicka här: www.helpforchildren.se 
Gör som flera företag. Var med och stöd barnen i Indien som en del av ert CSR arbete?
Kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2021 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp