logo-h2

Barnhemmet utan vatten! Hjälp oss hjälpa!

Barnhemmet utan vatten! Hjälp oss hjälpa!

 Extra nyhetsbrev nov 2021

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
Vattenpumpen sönder! Hjälp oss hjälpa!
I måndagskväll den 8:e november blev vi kontaktade av Dhiraj nere i Indien. Han meddelade att vattenpumpen på barnhemmet gått sönder. I praktiken en ohållbarsituation. Just nu är man ca 100 barn där, och det enda vatten man har är vattnet från tjejernas byggnad som har en egen brunn. Därför får de nu gå dit för att hämta vatten. Något som inte funkar för de stora mängder man behöver för hygien, tvätt, matlagning etc. 
Den trasiga pumpen plockas upp ur det 400 feet djupa borrhålet.
I dag onsdag fick vi besked att pumpen inte går att laga. Sönderrostad. De har beställt en ny pump, men man konstaterade också samtidigt att det 400 feet djupa borrhålet rasat och att det numera bara är 100 feet. Det innebär att när de sätter ned ny pump så finns risken att det inte är tillräckligt med vatten. I så fall måste man borra nytt brunnshål. I dagsläget vet vi inte var det kostar.  Hittar man ingen snabb lösning kommer man bli tvungen att köpa vatten med tankbil, vilket kostar ca 1000 Rs, eller 140 SEK/dag. Det kan låta lite för oss men är nästan lika mycket som ett barn på barnhemmet kostar en hel månad. Med andra ord pengar de idag inte har. 
En olycka kommer sällan ensam. Taket över pojkarnas rum regnar in.
Idag onsdag 10 november regnade det in så mycket i de mindre pojkarnas rum att man akut måste byta plåttaket. Ännu mer arbete och kostnader för att hålla barnhemmet fungerande. 
Hjälp oss hjälpa!
Vi vet ännu inte vad ny pump och ev. ny brunn kommer kosta. Inte heller reparationen av plåttak. Vi i styrelsen för Helpforchildren har däremot sagt att vi vill hjälpa dem i den akuta situation de hamnat i. Vi har därför skickat ned ett förskott i veckan så de kan agera. Vi behöver nu er hjälp.
Vill du vara med och hjälpa?  Varje krona räknas. Du kan swisha nedan. Märk det inbetalningen Vatten.

Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!

 Direkt hjälp. Inga mellanhänder, ingen administration.
Swish ovan eller bankgiro 786-7989
.

Vill ditt företag hjälpa till omgående?
Kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Vill du läsa mer om åren som gått? En del av våra nyhetsbrev hittar du på vår hemsida genom att klicka här: www.helpforchildren.se 
Bli partner genom att klicka här!
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2021 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp