logo-h2

Nyhetsbrev Juli 2019

Nyhetsbrev Juli 2019 Helpforchildren.se

    Nyhetsbrev Juli 2019

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
En bild som säger mer än 1000 ord. Den nybyggda tvättplatsen, fem betongfundament där barnen varje vecka tvättar sina få egna kläder.  

Ny termin, nya utmaningar!

Första veckan i juni startade en ny termin på barnhemmet i Bangalore. I detta nyhetsbrev ger vi lite nya bilder som visar hur de har det. Ta dig tid att läsa och se. Allt det du ser är vi med möjliggör. 
Vi hoppas att vi kan ge dig en känsla om hur barnen har det, inte minst med bilden ovan. Den nya tvättplatsen. När våra barn knappt orkar slänga kläderna i tvättkorgen, så är verkligheten något helt annat i Indien... det är i denna verklighet Helpforchildren gör skillnad. Varje dag.

 

Stöd Shilpa, Ramesh, Sangeetha till fortsatta studier...

Efter årskurs 10 så går barnen vidare till pre-University i två år och sedan University i tre år. Kommer barnen dit vet vi att de är garanterade jobb, och får de jobb kommer de kunna försörja sig och sin familj. Fattigdomen de föddes in i är bruten. Ni som stött oss tidigare vet att detta är en ekonomisk utmaning. Från pre-uni betalar nämligen Living Hope som vi stödjer en avgift för varje barn. Nu i juni började åtta av barnen, och i augusti ytterligare fem barn, så tretton totalt. Kostnaden för de åtta barnen är ca 24.000 kr för ett helt läsår. Pengar som behöver betalas omgående och därför vill vi utmana vårt nätverk att vara med. Ni ser fakturorna med namn och avgift för varje barn nedan.


Du kan stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Märk inbetalningen "Skolavgift"

Nya bänkar, väskor och studiematerial

Barn med nya bänkar. Första veckan i juni började det nya läsåret. Det innebär att en ny klass, årskurs 6 kom till. För att klara det har man anställt en ny lärare samt flyttat om så att de minsta barnen i pre-school och 1st standard är i en egen lokal. Samtidigt, tack vare en gåva i vintras som vi fick från Netset AB så har man kunnat köpa nya bänkar, nya ryggsäckar och uniformer och nytt studiematerial. Fantastiskt!

Totalt är det nu 130 (!) barn i den egna skolan. 2011 när vi möte Living Hope första gången var det bara en dröm att kunna ha egen skola med krav på kvalité och bra lärare. Nu växer det med en klass varje år.

Renoverade lokaler

Inför terminstarten har man också sett över regnskydden för uteplatsen där man äter all mat och har samlingar, läxläsning mm. Nya plåtar skyddar mot sol och regn. Minns första gången vi besökte barnhemmet, då satt alla barn på marken och åt. Nu har man bänkar, stolar.  

Every Moment Matters- Hälsokontroll för alla barn!

Med ansvar för 180 barn är hälsan viktig. Nu är det monsunperiod och denguefeber är vanligt i Bangalore. Därför är det fantastiskt att ett hotell i närheten, Country Inn Hotel, ordnade med ett Health Check Up Camp för alla barn. Helt gratis. Detta som en del av kampanjen Community Action Month. Temat var "Every Moment Matters". Så sant!

Nya kläder för de yngre barnen!

Nya kläder till de yngre barnen i samband med skolstarten. Fina! Känslan att få känna sig fin är viktig, när allt man äger ryms i en plåtlåda på 50x30x20 cm. 

Nya hållbara tallrikar och muggar

200 kr/månad gör skillnad
För två luncher kan du ge allt ett barn behöver i form av kläder, mat, tak över huvudet och utbildning i en hel månad.  Vi behöver fler som blir partners och är med och ger varje månad. 

Bli partner genom att klicka på länken nedan.

Och kom ihåg:
Allt du ger förs över, ingen administration, inga mellanhänder. Direkt hjälp!

 
Bli partner genom att klicka här!
Gör som flera företag. Var med och stöd barnen i Indien som en del av ert CSR arbete?
Kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2019 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp