logo-h2

Nyhetsbrev April 2019

Nyhetsbrev april 2019 - vårt viktigaste nyhetsbrev på länge...

    Nyhetsbrev April 2019

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se

Ni fantastiska, Dhiraj betalat skolavgiften!

I förra nyhetsbrevet berättade vi om Dhiraj, ansvarig för både barnhemmet och Antonskolan i Bangalore, som bestämt sig för att läsa till behörig lärare. Detta för att bättre kunna kliva in och leda och utveckla arbetet på skolan där idag nästan hälften av barnen på barnhemmet går. Ni vår flera som snabbt swishade in pengar, vilket innebar att vi förra veckan kunde föra över 92000 Rupies som täcker utbildning i ett år.   

Verkligen ett stort tack!!!
Det är precis så vi vill att Helpforchildren.se ska fungera. Direkthjälp, inga mellanhänder. Inga avgifter och ingen administration. Allt når direkt fram där de gör mesta möjliga värde.


Och för att verkligen visa att pengarna nått fram, här kommer kopia på kvittona på betalda avgifter.
Dhiraj svarade i ett mejl här om dagen:

"Yes I have received the money for my University fees.... Thank you so much for your help. This means a lot to  me... 

And final exams have started I will be writing my exam up to 6th of May 2019. This is my first semester exam. Please keep me in prayers as I write rest of my exam... "

Kan inte annat än glädjas med honom. Trots att han inte har pengar själv anmäler han sig till en tvåårig utbildning för att han vill göra ännu mer skillnad för barnen. Om ett år hjälper vi honom med årskurs två, eller hur?
 

Examensdags i Bangalore, del 2

Det indiska läsåret är juni till skiftet april-maj, med "sommarlov" under maj månad. Varje årskurs avslutas med examensprov, vilket eleverna måste klara för att bli uppflyttade till nästa årskurs. Hela grundidén för Living hope som vi stödjer är att ge barnen till de allra fattigaste familjerna i Bangalores slum tak över huvudet, mat och framför allt utbildning. Med utbildning bryts fattigdomen och barnarbete, inte bara för detta barn utan för kommande generationer. Därför ger de väldigt stort fokus på att förbereda barnen inför varje examen. De ordnar extra undervisning på kvällarna. Motiverar och stöttar barnen hela vägen. Idag mejlade William, Dhirajs pappa och grundare av barnhemmet följande:

"

"The good news: All the students of LHCH from Pre - School to 9th grade and 11th have passed in their final exam. 10th grade result will be next week. Even all the students 12th, (2nd Pre - University) have passed in their exam. College students, 1st year, 2nd Year will be writing their exam in the month of May. 2 students of Nursing School are doing well in their studies. 

 

Thanks for your love and support."

Fler barn på barnhemmet i juni

En gång frågade jag Dhiraj vad som var jobbigast med att stå i ledningen för barnhemmet. Tänkte mig svar som att varje morgon säkerställa att det finns mat på till barnen. Att aldrig bli riktigt ledig eller att hitta rätt ledare till teamet eller liknande. Dhiraj såg på mig och svarade: "Att tvingas tacka nej till de föräldrar som kommer hit, och ofta gråtande ber, vädjar att ta emot deras barn också. Föräldrar som ser skillnaden, och som vill ge sina egna barn samma möjlighet. Vi skulle vilja kunna säga ja, men vi har inte pengarna. Det gör så ont i mig." Han fortsätter: "Då och då händer det att föräldrar vägrar gå hem förrän vi tagit emot deras barn. Vad ska vi göra? Vi kan inte skicka hem dem?"

Det var så det började med 10 barn. Under läsåret som gått så har det varit 175 barn på barnhemmet. Nu har man tagit ett beslut att utöka med fem barn till. Fem barn till som får utbildning. Dhiraj skriver:

"We are hoping to take few more kids in June, but few may drop out from living hope.... So may be we will be able to take new kids.... We will stick to our total no. Which is 180 kids in total..."

Som Dhiraj utryckte det. Om inte vi bryr oss om dessa barn, vem skulle då göra det? 

 
Några av de hem liknande de som barnen kommer ifrån, bara några hundra meter från barnhemmet.  Bilden är tagen mitt på dagen. De barn ni ser på bilden kommer aldrig gå i skola. För dem väntar barnarbete, som för deras äldre syskon.

En viktig berättelse...

1 april hade vi årsmöte i Helpforchildren. Vi har ett bra år bakom oss, vi samlade in drygt 376.000 kr under året till barnen, skolan och kommande Dream house. På många sätt fantastiskt.
I anslutning hade vi ett styrelsemöte för att diskutera framtiden. Det har gått 8 år sedan vi startade Helpforchildren.se  Sedan dess har vi kunnat göra stor skillnad för dessa fattigaste av fattiga barn.

Då knappt 100 barn. Nu 180 barn varje år.
Då ingen skola. Nu en skola med 6 klasser från preschool till årskurs 5.
Då inte råd att betala pre-university studenter. Nu drygt 20 barn som går eftergymnasial, avgiftsbelagd utbildning.
Då en dröm om att kunna lyfta fram tjejerna, nu två som går sjuksköterskeutbildning i 3 år.

Vi gör skillnad tillsammans med det vi ger varje månad. Direkt hjälp, utan mellanhänder. Allt går till barnen: 98.3% av allt insamlat för 2018, resten är bankavgifter för transaktionen.

Ändå har vi en känsla av att vi borde kunna göra mer.
Vi är långt från på en nivå vi vill. Lokalerna de är i är inte värdiga. Matlagning sker på golvet över öppen eld. De har inte tillräckligt bra tillgång till tvätt och vatten. Vattnet tar ofta slut. Mest av allt saknar de egna lokaler att vara i. Det leder till otrygghet.
Behoven är så stora, samtidigt gör de verklig skillnad. Vi har sett det med egna ögon.
Ledarskap finns, vision finns, ett koncept som fungerar. Bevisligen. Barnen går från fattigdom via utbildning till jobb där de kan försörja både sig själv och sina familjer. Den onda cirkeln bryts.
Fler kan få denna möjlighet, om vi bara var några fler här som vågade gå in och stödja varje månad.

Vi i styrelsen vill därför utmana dig:


Det var en gång en pojke som gick på sin strand med sina föräldrar. Under natten hade en storm spolat upp snäckor på stranden, som nu låg i solen och långsamt dog. Hundratusentals snäckor så långt ögat kunde nå. Pojken böjde sig ned och började slänga tillbaka snäcka efter snäcka i havet längs deras promenad. Efter en stund sa pojkens pappa: "Det är inte lönt, ser du inte hur oändligt många snäckor det är. Du kommer aldrig kunna rädda alla."  Pojken tittade upp på sin pappa, böjde sig ned tog upp en snäcka till och svarade: "Jag vet, men för just den här snäckan gör jag verklig skillnad, också kastade han tillbaka den i havet" 

Vi är några som fått möta barnen i verkligheten. Fått se deras lysande ögon. Känt deras uppskattning och tacksamhet. Hört dem säga: "Uncle come and eat with us". Omöjligt att inte bli rörd till tårar. Så lyckliga trots att de inget har. Jo, något har de. Hopp. En framtid. För att Dhiraj och de andra ledarna tror på dem. Ger sitt liv för dem. Det minsta jag, vi kan göra är att stå bakom och säga. Vi är med er. Varje månad. Och vi utmanar fler att stå där med oss så att ni kan satsa. Ta emot fler barn.

Vi kan inte hjälpa alla, men vi kan göra mer skillnad för dessa barn! Vill du vara med?

Från 150 till 200 kr/månad 


Ni är många som ger 150 kr per månad, det är vad vi sagt behövs för vad allt ett barn behöver i en hel månad. Men svenska kronan försvagas, och kostnaderna ökar i Indien pga inflation. Därför vill vi utmana dig att öka ditt regelbundna givande. Vi behöver också fler som blir partners och är med och ger varje månad. 
200 kr, ungefär vad två luncher kostar här i Sverige. Det är vi många som kan undvara.

Och kom ihåg:
Allt du ger förs över, ingen administration, inga mellanhänder. Direkt hjälp!

 
Bli partner genom att klicka här!
Vill ditt företag vara med och stödja som en del av ert CSR arbete?
Kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!

Du kan alltid stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Märk inbetalningen "Indien"
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2019 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp