logo-h2

Nyhetsbrev Februari 2019

Nyhetsbrev Helpforchildren.se Februari 2019

    Nyhetsbrev Februari 2019

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se

175 barn och vardag

Livet rullar på för barnen på barnhemmet i Bangalore. Det är 175 barn just nu på barnhemmet. Vi pratade och skypade med både Dhiraj och barnen i veckan som gick. Han meddelade att allt är bra med barnen och det ”är som det brukar”. Vilket är goda nyheter i en utsatt miljö i 10 miljonersstaden Bangalore. Nu i mitten av februari har de förberedande prov inför examen som är i slutet av mars, början av april. Målet är att alla barn ska klara examen så de kan ta klivet upp till nästa årskurs. Barnen har nya kläder och nya skoluniformer sedan vi fört över nästa omgång pengar efter era julgåvor som samlades in i december. Dhiraj berättade lite om läget som vi sammanfattar i detta nyhetsbrev:

Anton Public School stabil och växande

När vi först kom i kontakt med Living Hope i Bangalore var en egen skola bara en dröm. Barnen gick i den kommunala skolan, som vi också fick besöka. 60-70 barn trängdes in i ett rum stort som ett halvt svenskt klassrum. Lärarna var de med minst motivation, då de lärare som kan väljer att undervisa barn som inte är kastlösa. Kvaliteten var minst sagt medioker. Living hope stöttade barnen med kvällsundervisning och läxhjälp för att kompensera. Idag, 8 år senare har man en egen skola med 109 barn. Från förskola till årskurs 5. De har fem anställda lärare. En viktig del är att barnen får undervisning på engelska. Även om Hindi är huvudspråket i Indien, är engelska viktigt för många jobb. Vid vårt senaste besök var detta påtagligt, hur barnen utvecklat sin förmåga att prata engelska. Från att tidigare bara kunnat använda tecken och gester kunde vi nu prata, även med de mindre barnen. Första veckan i juni startar nästa läsår. Då ökar man med ytterligare en klass, årskurs 6. Lokalmässigt får man då en stor utmaning. Planen nu är att göra en rokad, så att förskoleklassen och årskurs ett är i de minsta barnens lokaler på området, så att man kan samla årskurs 2 till 6 i skolbyggnaden.
Tack vare en extra julgåva från Malmöföretaget Netset så kan vi stötta med både byggnadsarbeten, skolbänkar och skolmaterial. Tack! Verklig skillnad!
Bilder tagna tredje veckan i februari 2019, Anton Public School Bangalore

Du har väl inte missat vår Youtubekanal?

På vår youtubekanal ligger filmer och filmklipp från Barnhemmet i Indien. Du hittar youtubekanalen här.
 
Helpforchildren.se YouTube - kanal

Liten ljusning för ett eget permanent barnhem

För ett par veckor sedan kom markägaren som äger marken där man idag är och berättade att efter 10 år av rättslig process, så har nu en dom fallit att marken tillhör honom. I Indien är det vanligt att man stämmer den ursprungliga markägaren, förfalskar papper och försöker muta diverse beslutsfattare för att få kontroll över mark i städerna. Eftersom ägaren nu fått beslut meddelade han att han vill skänka en bit land där de nu är. Marken intill ägs av en äldre kvinna som precis blivit änka. Hon är beredd att sälja. Det skulle tillsammans innebära att man kan få en tillräckligt stor markyta för att bygga ett permanent barnhem för 200 barn. Samlingsyta och kök i markplanet. Skola på plan 2, Boende på plan 3 och 4 och mer yta på taket. För att finansiera bygget kan man sälja den bit mark man äger utanför Bangalore. Men mer stöd krävs, något man hoppas på fler ska bidra till när man kan visa att man bygger. William och Dhiraj tror dock att processen innan man kan börja bygga kan ta upp emot ett år med alla tillstånd. De har dock gått igång med projektering och planering. Kommer hålla er alla informerade om hur arbetet går framåt.

Viktiga ord!
Den nuvarande situationen med hyrda lokaler är inte hållbar, varken för personalen som har ett svåröverblickbart område och inte ekonomiskt då mycket av löpande kostnader går till hyra. Samtidigt, för att använda Dhiraj ord när jag frågade honom om alternativet: ”If its not me, who els would care for these children?” Man gör verklig skillnad för barnen, varje dag. Genom att William, Dhiraj och personalen tror på dem, ger sina liv för dem får de en framtid. Man ger dem det bästa man kan, allt man har. Och just nu är det de hyrda, extremt enkla lokalerna i ett litet inträngt område i norra Bangalore. Klart de vill ha bättre lokaler, men just nu finns inte möjligheten. Har man gett allt så har man. Alternativet att sända hem barnen, tillbaka till analfabetism och barnarbete finns inte. Så därför fortsätter man. Ger av sin kärlek till barnen. Varje dag. Ända sedan 2001 när man började med 10 barn.

Och det är därför vi på Helpforchildren.se är med och stödjer. För vi vet det fantastiska arbete de gör för dessa minsta. Och vi ser att det vi ger gör stor skillnad. Era gåvor bär verksamheten framåt. Tack!

Nytt barnhem i Davangere

Vi har inte skrivit om det tidigare, men sedan en tid tillbaka har man startat ett nytt barnhem i Davangere. Det ligger ca 25 mil nordväst om Bangalore. Här har man nu hyrt en lokal där man startat med 22 barn, 12 flickor och 10 pojkar. En familj med två barn bor i anslutning till lokalerna och är värdar för barnhemmet. De ser till att barnen får mat, kläder, omsorg, och viktigast av allt tar dem till skolan varje dag. Värdparet ser ni på bilden här intill.
Living Hope står som ekonomiskt ansvariga, så genom dem är vi en del av detta med vårt stöd. Ytterligare 22 barn som därmed får möjligheten till en framtid där de kan försörja sina familjer. Slut på barnarbete och fattigdom. 

Kan du ge två luncher per månad?

Vi behöver fler som blir partners och är med och ger varje månad. 150 kr, knappt vad två luncher kostar här i Sverige. Det räcker till vad allt ett barn behöver i en hel månad. Och allt du ger förs över, ingen administration, inga mellanhänder. Direkt hjälp!
Bli partner genom att klicka här!
Vill ditt företag vara med och stödja som en del av ert CSR arbete?
Kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!

Du kan alltid stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Märk inbetalningen "Indien"
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2019 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp