logo-h2

Nyhetsbrev November 2019

Läs senaste nyhetsbrevet november 2019 Helpforchildren.se

    Nyhetsbrev november 2019

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se

Hur går det för barnen i Indien? 

Vi är mitt i hösten och livet här i Sverige går på. Arbete, måsten och sociala medier tar sin tid. Ibland lätt glömma bort barnen i Indien. Vill därför be dig att stanna upp några minuter och läsa detta nyhetsbrev.   Hur går de för dem? På barnhemmet? I skolan? Snart vet du...
 

I förra veckan hade vi ett skypemöte med Dhiraj John. Han berättade om läget. Barnen har haft ett par veckors höstlov, där de flesta har varit hemma hos sina föräldrar. Strax innan lovet hade de prov i alla årskurser. I Indien har de prov efter varje termin, och Dhiraj berättade stolt att alla barn klarade av sina prov. Det är mycket arbete med att förbereda alla barnen inför proven. Just nu har de besök av en grupp lärare från Antonskolan i Kristianstad . De är ett välkommet tillskott och kommer under dagarna i Bangalore hjälpa till med undervisning. 

Bilder från Anton Public School

Pree-school, motsvarande vår förskoleklass, plus några av barnen i årskurs 1. Förskolebarnen har inte uniform medan skolbarnen har det.  

Nya bänkar, väskor och studiematerial

Årskurs 3 med nya bänkar som vi varit med och köpt in tack vare extra gåvor. 

Årskurs 6 och årskurs 2. Årskurs 2 har inte bänkar.  

Skoltävling

I oktober var Anton Public school med i en tävling mellan ett antal skolor i Bangalore. Tävlingar hölls i olika kreativa discipliner. Målning, sång, dans. Det är stort bara det att barnen som kommer från hem där föräldrarna är analfabeter kan vara med och träffa de etablerade skolorna i staden. Ännu större när barnen tar hem pris efter pris i olika grenar. En stolt Dhiraj delade följande bilder:

Just nu: Besök från Sverige!

Alldeles nya bilder från besöket från några av medarbetarna från Antonskolan i Kristianstad som just nu är på besök. Det är fantastiskt att dessa lärare vill resa ned och inte bara dela med sig av sina kunskaper utan även stötta de lokala lärarna. Och framförallt: Visa barnen, att på andra sidan jorden finns det några som tror på dem, är redo att stötta dem och som tar sig tiden att åka till dem dit för att ge av sin tid och sina förmågor. Och resultatet är att det är omöjligt att åka hem, utan att fått med sig något som kommer påverka resten av ens liv. Mötet med barnen har nämligen den effekten.  

När dröm blir verklighet!

Stella är en av tjejerna vi stödjer extra. Hon och Priyanka har tagit sig hela vägen till sjuksköterskeutbildning tack vare ert stöd. Utbildningen är 3 år, och de båda är snart halvvägs. De säger att de är riktigt tufft för dem, med sin bakgrund har de inget gratis, och det finns ett socialt tryck på dem att de borde komma hem för att blir bortgifta och skaffa barn. Men de har klarar studierna hittills och är helt inställda på att fullfölja hela utbildningen. Nu är det dags att betala in skolavgiften för detta läsår. Totalt inklusive boende (de bor på skolan som ligger i ett av sjukhusen i Norra Bangalore) så kostar det ca 9000 kr. Så denna månad ber vi om extra stöd så de kan betala hela avgiften och tjejerna kan fortsätta sin utbildning. 

De båda tjejerna är viktiga förebilder för alla barn på barnhemmet, och särskilt för de yngre tjejerna. Stella och Priyanka visar att ingenting är omöjligt! Drömmar kan bli sanna!     

Du kan stödja Stella och Priyanka via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Allt som kommer in förs över!

Vi är inte färdiga än...

Vi har stöttat barnen i nästan åtta år nu. Ibland kan man tänka, är vi färdiga nu? Det enkla men viktiga svaret är nej. Visst har de fått det bättre. Och ja, de har kunnat ta emot fler barn. Satsa på egen skola. Men det är fortfarande på en väldigt enkel nivå. Nedan hittar du tre korta filmklipp som visar hur det är. Det första om var barnen kommer i från. Det andra, hur de äldsta barnen lagar mat på barnhemmet, som för flera hundra år sedan i vårt land. Det sista 20 sekunder från barnhemmet när det är läggdags. De yngsta tjejerna sover alltjämt på golvet. Berörande. 

Vi är inte färdiga än så vi fortsätter. För vi vet det gör skillnad. Vi ser det i barnens ögon. I deras glädje och tacksamhet.
Tack vare ditt stöd och att du fortsätter att ge. Tack!

Ta dig tid att titta på denna film visar hur barnens hemförhållande ser ut. Som kontrast till det ni ser på bilderna ovan. Från plåtskjul och utan hopp till glada barn i skolan, på skoltävlingar, som får pris. Det går att göra skillnad!
Matlagning på barnhemmet. Här lagas all mat till de 180 barnen två gånger om dagen. De äldre barnen lagar åt alla. 
Tjejerna, ca 70 stycken lägger sig för natten. Så enkelt, men ändå så viktigt att kunna somna tryggt, och veta att det finns någon som tror på mig. Ger mig mat, utbildning och framförallt hopp. 

Fortsätt var med och stöd barnen.
200 kr/månad gör skillnad

För två luncher kan du ge allt ett barn behöver i form av kläder, mat, tak över huvudet och utbildning i en hel månad.  Vi behöver fler som blir partners och är med och ger varje månad. 

Bli partner genom att klicka på länken nedan.

Och kom ihåg:
Allt du ger förs över, ingen administration, inga mellanhänder. Direkt hjälp!

 
Bli partner genom att klicka här!
Gör som flera företag. Var med och stöd barnen i Indien som en del av ert CSR arbete?
Kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!
Snart är det jul...
Missa inte årets julkampanj till stöd för barnen i Indien. Kommer inom kort...
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2019 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp