logo-h2

Nyhetsbrev Helpforchildren Oktober 2018

Nyhetsbrev Helpforchildren Oktober 2018

    Nyhetsbrev Oktober 2018

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se
Då var det dags igen. Mitt i hösten och livet rullar på. Fulla dagar för många. Vill därför utmana dig att ta fem minuter och läs detta nyhetsbrev. Se. Känn. Det är på riktigt. 900 mil bort. Men likväl på riktigt. Där finns 185 barn vars liv håller på att förvandlas. Och det är bara för att sådana som du, mitt i livet stannar upp, och ger lite av det vi har till de som nästan inget har, annat än en plåtlåda med lite kläder. Så vi gör skillnad. Ger dem hopp. På riktigt.

Stella klarat första läsåret

En av flickorna som varit på barnhemmet sedan hon var 6 år, Stella, har genom ert stöd fått möjligheten att läsa till sjuksköterska. Hon bor på sjukhuset där hon läser och studierna varvas med praktik. Härom veckan besökte Dhiraj henne och hon har klarat hela läsåret. Han skriver att det varit kämpigt men hon är godkänd och kommer fortsätta den treåriga utbildningen. Stella kommer från väldigt fattiga förhållanden i Bangalore. Hennes föräldrar är analfabeter och två av hennes bröder går på barnhemmet. Utbildning, boende etc kostar ca 9000kr per år. Allt betalt genom era gåvor. Tack för ni gör skillnad för Stella och hennes familj...  

Du har väl inte missat vår Youtubekanal?

På vår youtubekanal ligger filmer och filmklipp från Barnhemmet i Indien. Du hittar youtubekanalen här.
 
Helpforchildren.se YouTube - kanal

Mer om Iban...

Iban är ett av barnen vi skrivit om tidigare. Han är bokstavligen född i bushen i Berhampur i nordöstra Indien. När Living Hope var tvungna att stänga barnhemmet där, och skicka tillbaka barnen hem, erbjöd William på egen bekostnad föräldrarna att ta med Iban till Bangalore så han skulle kunna fortsätta utveckla sin konstnärliga talang. Väldigt typiskt för William och Living Hope. Att man vågar bli berörd och göra skillnad. Vi kan inte hjälpa alla men för Iban har livet förändrats. Har ni inte sett filen om honom se den här på vår Youtube kanal
Nu kan vi dela några fler av hans verk då han läser Arts på pre-University.  

Day care centers

Trots att de fick stänga barnhemmet i Berhampur arbetar de vidare. Nu med så kallade Day care centers i byarna. Ca 40 barn får daglig undervisning och mat genom Living Hope som vi stödjer.  

International chefs day 

Last week we had Howard Johnson a 4 🌟 hotel come visit us to celebrate International Chef's day. And the main Chef made a delicious lunch for all our kids. 

Drömmen om ett nytt barnhem
Det är ett enastående arbete Dhiraj, William med flera gör för barnen. De har precis sökt och fått tillstånd att driva skola ända upp till årskurs 8 (just nu har man till årskurs 5 och 105 elever). Möjlighet att ge fler utbildning och en framtid. Men lokalerna barnen bor och studerar i är alldeles för dåliga. Vi har berättat om detta tidigare, men det har ännu inte blivit någon lösning. Det gör ont att veta. Något måste ske. Under tiden hyr de lokaler i ett område med väldigt skräpig och otrygg omgivning. Förutom att mycket pengar går till hyra, så tvingas man ha lås på tjejernas område, för att säkerställa att obehöriga inte kommer in. Samtidigt, alternativet att skicka hem barnen finns inte. Då tar drömmen slut. Hemma väntar barnarbete och fortsatt fattigdom, eftersom föräldrarna inte kan försörja familjen. Därför kämpar man vidare, både med tillfällig lösning där man nu behöver bygga till fler rum när skolan växer och med det som är drömmen...
Köket där de tre gånger om dagen lagar mat år 185 barn.
Rummet där de minsta barnen 6 till 10 år sover. Ca 50 barn direkt på betonggolvet eller på en tunn madrass.
Precis utanför Bangalore äger man sedan tidigare mark där William vill bygga ett nytt barnhem, med nya lokaler, bra kök och plats för skola. Man har nu betalat över 100.000 kr för att få marken helt registrerad på sig, vilket också gått igenom. De är deras mark. För ett år sedan var vi med tillsammans med barnen och tog ett första spadtag. Sedan dess har det varit otaliga besök hos myndigheterna för att kunna få bygglov att börja bygga. Indien är korrupt och utan mutor går det långsamt. Huvudproblemet är dock att det saknas pengar till att bygga färdigt. Ca 2.3 Mkr behövs, och i dagsläget har vi ca 600.000 kr.

Vi söker dig som vill gå in i ett längre partnerskap. Vara med och göra det möjligt. Att bygga ett eget barnhem, och skola för 300 barn. Ingenting är omöjligt. Vill du vara med? Kontakta oss nedan. 
Tack varje era gåvor så för vi över mellan 10-15.000 kr varje månad som stöd för de dagliga kostnaderna i skolan och barnhemmet. Det räcker inte för att täcka alla kostnader... så:

Kan du ge två luncher per månad?

Vi behöver fler som blir partners och är med och ger varje månad. 150 kr, knappt vad två luncher kostar här i Sverige. Det räcker till vad allt ett barn behöver i en hel månad. Och allt du ger förs över, ingen administration, inga mellanhänder. Direkt hjälp!
Bli partner genom att klicka här!
Vill ditt företag vara med och stödja som en del av ert CSR arbete?
Kontakta oss i så fall på info@helpforchildren.se. Möjlighet finns att ge som företag/organisation via faktura. Klicka på länken nedan i så fall!
För att ge mot faktura, klicka här!

Du kan alltid stödja via
Swish 1235622774, eller scanna koden här intill i din Swish-app! 
Märk inbetalningen "Indien"
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vi tror på direkthjälp, där det du ger går direkt till det du ser på bilderna. Inga mellanhänder, ingen administration. Vi inom helpforchildren.se gör allt arbete ideellt. Vi kan inte hjälpa alla, men de här barnen gör vi verklig skillnad för. Tillsammans.

Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2018 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp