logo-h2

Mars nyhetsbrev från Helpforchildren.se

Mars nyhetsbrev från Helpforchildren.se

    Nyhetsbrev Mars 2018

Detta nyhetsbrev skickas regelbundet till partners och andra vänner till helpforchildren.se

Mat och utbildning - Direkt hjälp utan mellanhänder!

Idag är vi ca 40-50 personer/familjer/par som mer eller mindre regelbundet stödjer barnen på Living Hope Childrens Home. Tillsammans samlar vi in ca 12-13.000 kr per månad. Pengar som till 100% förs över till Indien. Det räcker till mat och utbildning för ca 180 barn. Fantastiskt. Tack till alla ni som är med och ger.   
Det är precis det ni ser på bilderna. Barn som väntar på dagens lunch och årskurs fyra som har matte, Men ska vi vara ärliga räcker det inte. Bara hyra av lokaler är kostar ca 8-9000 kr varje månad. Det gör att maten blir allt för enkel och kvalitén på lärare för låg. Vi skulle behöva samla in ca 20.000 kr per månad för att kunna ge dem en bättre nivå... 

Vi behöver fler som blir partners, och ni som ger... fortsätt att ge. Det är ett nytt år, läge att höja det du ger varje månad?
Bli partner genom att klicka här!

En ny skolbuss inköpt

För att ha tillstånd att driva skola i Indien, så måste man ha en skolbuss. Trots att skolan är liten, bara 5 klasser, så finns det inget undantag. Därför var man tvungen att köpa en buss i höstas. William har lånat pengar för att kunna göra köpet. Nu står bussen där, väldigt enkel men fungerar, och den används främst för utflykter i skolan och för barnen på barnhemmet.
Möjlighet finns att sponsra bussen, tex via ditt företag.
Kontakta oss på info@helpforchildren.se i så fall!

Hälsokontroll på barnhemmet 20 februari

Regelbundet kommer en läkare och undersöker barnen.
Arbetet sker ideellt och denna gång var alla barn friska.

Liten förskola med stora behov

Twinkle star pre-school är förskolan på barnhemmet för de allra minsta barnen, upp till 6 år. De huserar i en mycket liten lokal med plåttak och stenväggar, nästan helt utan leksaker och pedagogiskt material. När vi besökte dem i november leddes arbetet av en 17 årig tjej utan utbildning. Nu, tack vare några vänner som går in och stödjer kan man anställa en utbildad lärare. Förskolan är en mycket viktig del i Anton Public School. Tidigt lära barnen att studera. Kunna erbjuda syskon till övriga barn på barnhemmet utbildning. Bygga underifrån en stabil skola. När du stödjer helpforchildren.se stödjer du möjligheten till en bättre förskola. 
I mötet med barnen blir vi berörda...
Besöket i slumområdet precis bakom barnhemmet berör fortfarande. Det är denna miljö barnen kommer ifrån. Barn till de allra fattigaste i Indien. I skjulet framför på bilden ligger en pappa och sover ruset av sig. Barnen leker utanför, magra, smutsiga och i trasiga kläder, utan att någon tar dem till skolan. Inga barn borde få växa upp så.
William och Rebecka valde att göra något, och startade med 10 barn år 2001. Idag är det 180 barn som de varje dag ger en framtid genom att ge sina liv för så att barnen får skydd, kläder, mat, mediciner, studiematerial, och utbildning. De driver en egen skola om 5 klasser. Ett tiotal barn har redan tagit examen. Fått jobb. Försörjer sina familjer. Två går på sjuksköterskeutbildning. Det är helt fantastiskt. 

Som partner är du med och stödjer. 150 kr täcker vad ett barn behöver en månad. Genom att du som partner ger varje månad kan de satsa vidare och hjälpa fler. Allt du ger för vi över till Indien. Inga mellanhänder, ingen administration! 100% verkningsgrad! Direkt hjälp! 
Tack för att du är med och gör skillnad.
Vet du fler som kan vara med och stödja? Dela gärna nyhetsbrevet med dem... 
Följ oss
Fler nyheter på vår hemsida
Frågor? Kontakta oss
Dela nyhetsbrevet på facebook
Skicka vidare till en vän
Dela på linkedin
Om oss: Helpforchildren.se är en ideell förening med enda syfte att stödja och utveckla barnhems- och skolverksamhet i Indien. Allt arbete sker ideellt varför det du ger oavkortat går till barnen.
Swish:1235622774   Bg:786-7989   

Copyright © 2018 Helpforchildren.se.

Vill du inte ha fler utskick så avanmäler du dig enkelt genom att klicka här.

Email Marketing Powered by Mailchimp